ОСТАННІ НОВИНИ

Європейські вболівальники у центрі Львова одягнули футболки із написом «Free Юля»

|

Кілька сотень європейських вболівальників напередодні матчу Португалія-Данія у центрі Львова одягнули футболки із написом «Free Юля», інформує прес-служба львівської «Батьківщини».

«Те, що у 21 столітті опозиційний лідер, відомий політик сидить у в’язниці – це неприпустимо. Це не робить честі владі. Це свідчить про те, що із демократією тут не все гаразд. Ми добре знаємо про ситуацію в Україні – з нашої преси, Інтернету. Знаємо, що тут переслідуються лідери опозиції, що вони у тюрмі. Я одягнув цю футболку, бо вірю, що Юлія Тимошенко – невинна. Бажаю усім вам боротись. Португалія теж пройшла непростий шлях. Тому головне – не здаватись», – сказав в інтерв’ю журналістам вболівальник із Португалії.

«Обов’язково одягнемо футболки під час матчу та привеземо додому. У нашій свідомості Юлія Тимошенко – символ змін в Україні, борець за демократію. Те, що вона у тюрмі, засуджує уся європейська спільнота. Вдячні прихильникам Юлії Тимошенко за такий подарунок. Сподіваємось, що думку демократичного світу почують в Україні і лідери опозиції будуть на волі. У вас дуже гарна країна, приємні ввічливі люди, є усі підстави бути у європейській спільності. Тільки потрібно мати демократичну владу», – сказали вболівальники із Данії.

Іноземні ЗМІ, які висвітлювали акцію, спілкувались також із місцевими мешканцями. Львів’яни у своїх висловлюваннях були значно різкіші. «Якщо б ситуація в Україні була чесною та справедливою, то Юлія Тимошенко була б на волі, а у в’язниці сидів той, хто її туди посадив», – сказала в інтерв’ю іноземним журналістам 34-річна львів’янка Марія. Схожими були коментарі й інших перехожих.

 «Наша акція була мирною та цікавою європейцям, де про ситуацію із Юлією Тимошенко знають не гірше, ніж в Україні. Коли усі найавторитетніші світові політики засуджують дії української влади, не сприймають те, що лідерів опозиції кидають за грати, ми не можемо мовчати. Те, що імідж України як демократичної держави після ув’язнення Юлії Тимошенко зазнав величезного удару, це вина виключно Януковича. Він сьогодні уже фактично виніс лідеру опозиції обвинувальний вирок у черговій абсурдній справі, яка навіть не розглядалась у суді. І коли міська влада Львова звертається до нас з проханням почекати два тижні із політичними акціями, щоб не затьмарити свято футболу, то хай також звернеться до Ангели Меркель, Хілларі Клінтон та інших світових лідерів, щоб вони не коментували ув’язнення Юлії Тимошенко. Може почекати ще сім років?! Тільки невідомо, в якій країні житимемо. Бо якщо усім замовкнути, то після свята футболу поминатимемо демократію в Україні», – заявив в інтерв’ю іноземним ЗМІ лідер Львівської «Батьківщини» Роман Ілик. 

 Фото: прес-служба львівської “Батьківщини”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *