ОСТАННІ НОВИНИ

Поліцейські з Данії та Португалії задоволені співпрацею з львівськими правоохоронцям

|

У Львові керівники поліцейських делегацій з Данії та Португалії зустрілися із журналістами. Під час розмови керівник португальської делегації Еліас Луіс зазначив, що задоволений співпрацею із українськими міліціонерами. Про це повідомляє ВЗГ ГУ МВСУ у Львівській області.

«Ми вже мали один матч у Львові з Німеччиною, а наступний буде із командою Данії. Так склалося історично, що наші португальські фанати, які підтримують нашу національну команду ведуть себе по-різному. Їх поведінка відрізняється, коли вони грають у себе вдома і на виїздах», − каже керівник португальської делегації. 

Варто зауважити, що до Львова на першу гру приїхало 5 тисяч уболівальників із Португалії. Майже усі поїхали додому. На наступний матч очікується приїзд більш як 4 тисяч людей.

Керівник делегації із Данії Ален Нюрі прибув до Львова учора ввечері. Він також задоволений співпрацею українських міліціонерів із іноземними колегами, так як працював вже із правоохоронцями Харківщини, оскільки збірна Данії грала у Харкові. Ален зауважив, що їхні поліцейські мають чого повчитись в українських колег, а також досвід організації, яким можуть поділитися.

Загалом робота іноземних поліцейських полягає у спілкуванні з їхніми вболівальниками, які прибувають до Львова.

«Коли ми зустрічали наших португальських фанів в аеропорту, то їхні обличчя були дуже сумними, а коли вони побачили нас, у нашій національній формі, то одразу почали посміхатися», − зазначив Еліас Луіс.

Керівник делегації з Данії розповів про їхніх уболівальників. Ален Нюрі зазначив, що під час футбольного матчу фанати можуть кричати, бути настирливими, але в жодному разі не агресивними. Нині у нас очікують на приїзд півтори тисячі вболівальників на підтримку національної збірної.

«Наше головне завдання – це робота із вболівальниками, ми проводитимемо із ними бесіди, аби не було жодних неприємних інцидентів. І звичайно усю інформацію передаватимемо місцевим правоохоронцям», − наголосив під час розмови керівник делегації із Данії.

Натомість португальська делегація прибула до Львова напередодні футбольного матчу між Німеччиною та Португалією. Того ж дня в Головному Управлінні МВСУ у Львівській області відбулась нарада, на якій поліцейських Німеччини, Данії та Португалії долучили до спільних патрулів по охороні громадського порядку разом з українськими міліціонерами.

«Між нами не було жодного мовного бар’єру, міліціонери знають англійську мову, тому ми легко могли порозумітися», − зазначив Еліас Луіс. 

У Львові поліцейські разом із львівськими правоохоронцями неодноразово допомагали уболівальникам. Так, під час першого футбольного матчу 94-річний уболівальник із Португалії не сказав своїм рідним, що йому стало погано, сів у таксі і поїхав до аеропорту. Родичі дідуся повідомили про його зникнення португальських поліцейських, а ті в свою чергу повідомили львівських міліціонерів. Іноземця, який загубився знайшли. Він разом із своїми рідними повернувся додому.

Ще один інцидент трапився із українським уболівальником, який знайшов посвідчення водія вболівальника із Португалії. Львів’янин передав їх міліціонерам, а вони повідомили про знахідку своїх іноземних колег. У Португалії розшукали чоловіка, котрий загубив документ. Після повернення на батьківщину поліцейські передадуть посвідчення водія власнику.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *