ОСТАННІ НОВИНИ

Янукович вважає Тимошенко причетною до вбивства Щербаня

|

Злочини, в яких звинувачується екс-прем`єр України Юлія Тимошенко, здійснені за її участю. Про це в інтерв`ю агентству Bloomberg заявив Президент України Віктор Янукович, повідомляє РБК-Україна.

“Злочини, за якими зараз відкриті кримінальні справи, були здійснені за участю Тимошенко. Це не є секретом для всього світу – це трапилося. Зокрема, вбивство Щербаня. Там були мотиви”, – зазначив Янукович.

Також Президент додав, що на Україну чиниться політичний тиск у зв`язку зі справою Тимошенко.

“Політичний тиск здійснюється на Україну. Я хочу, щоб люди дивилися на проблеми Тимошенко з юридичної точки зору”, – зазначив Янукович.

Раніше генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявив, що звинувачення екс-прем`єр-міністра України, лідера партії “Батьківщина” Юлії Тимошенко на замовлення вбивства народного депутата Євгена Щербаня будуть пред`явлені лише при наявності доказової бази.

Євген Щербань був розстріляний 3 листопада 1996 р. в аеропорту Донецька після прибуття з Москви. Щербань, його дружина і механік померли в результаті отриманих поранень. Бортінженер літака в лікарні помер від вогнепального поранення в шию.

У ГПУ вважають, що замовником вбивства Щербаня на користь Юлії Тимошенко був ще один колишній прем`єр-міністр Павло Лазаренко.

Нагадаємо, Юлія Тимошенко зараз відбуває покарання, встановлене вироком Печерського районного суду м. Києва про сім років ув`язнення і виплати 1,5 млрд грн (близько 189 млн дол.) штрафу за перевищення повноважень при підписанні в 2009 газових контрактів з РФ. Ще одну кримінальну справу проти Тимошенко, щодо діяльності корпорації “Єдині енергетичні системи України” (ЄЕСУ), 29 березня ц.р. було передано в суд, де вона зараз розглядається.

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *