ОСТАННІ НОВИНИ

У Жовківському районі браку коштів на освітян, бібліотекарів та кіномеханіків

|

У Жовківському районному бюджеті бракує близько 1 мільйона гривень на заробітну плату працівникам закладів естетичного виховання та бібліотекарям. Також без заробітної плати залишились працівники районної кіновідеомережі. Ці проблеми порушили депутати Жовківської районної ради на засіданні бюджетної комісії. Не менш загрозливою є ситуація в галузі освіти. Райдержадміністрація не повністю виплачує освітянам кошти за період відпусток та допомоги на оздоровлення, що є грубим порушенням Закону України “Про відпустки” та Закону України “Про освіту”, інформує прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

Комісія заслухала звіт начальника фінансового управління райдержадміністрації Галини Вус про виконання районного бюджету. За її словами, бюджет за 3 місяці виконано на 108,9 %.

Попри оптимістичний звіт районної адміністрації насправді ситуація з виконанням бюджету в районі є критичною. Свідченням цього є численні проблеми із фінансуванням у багатьох галузях. Зокрема, в галузі культури без заробітної плати залишились працівники районної кіновідеомережі. Це при тому, що керівництво фінансового управління райдержадміністрації знало про брак коштів, але зміни до Програми підтримки кіновідеомережі, які б забезпечили її належне фінансування у 2012 році, Жовківська РДА своєчасно не подала для розгляду та затвердження чергової сесії районної ради.

Окрім цього, бракує коштів на заробітну плату працівників закладів естетичного виховання та бібліотекарів. Як стало відомо, загалом потреба в додаткових коштах становить близько 1 млн. грн.

Нагадуємо, що виплата заробітних плат належить до захищених статей, і держава гарантує їх виплату в повному обсязі. З цього приводу ще при формуванні бюджету депутати звертались до вищих посадових осіб держави з вимогою забезпечити потреби місцевих бюджетів в повному обсязі.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *