ОСТАННІ НОВИНИ

Васюник пропонує задля безпеки держави зреалізувати опозиції Енергетичну стратегію

|

Пропозицію щодо розробки та впровадження енергетичної стратегії країни висунув на круглому столі, присвяченому передвиборчій програмі об’єднаної опозиції «За Батьківщину», заступник голови ЛОО громадської організації «Фронт змін» Ігор Васюник.

«Ухвалення Програми об’єднаної опозиції – це безпрецедентна подія в історії української  політики. Провідні політичні та громадські діячі, економісти, експерти з медицини, освіти та соціального захисту сіли за круглий стіл, щоб напрацювати реальну програму розвитку України. Це конкретні, а не популістські дії, підкріплені законопроектами. За кожним пунктом програми – доля кожного українця – його добробут, безпека, право на якісну освіту та медицину.

Програма об’єднаної опозиції – це унікальний шанс змінити країну та радикальна відповідь владі. Що ми отримали за чверть століття? – Тотальна корупція та бідність, а тепер ще й поставили під загрозу суверенітет  – все це результат діяльності злочинного режиму і це наша з вами плата за розкішне життя олігархів», – заявив І.Васюник.

На круглому столі він, зокрема, вніс пропозицію щодо альтернативних  джерел електроенергії, впровадження енергетичної стратегії країни, а відтак детально прописати це в програмі Об’єднаної опозиції.

«Об’єднана опозиція повинна реалізувати Енергетичну стратегію, першочергові завдання якої полягають у забезпеченні енергетичної безпеки держави за рахунок збільшення власного видобутку енергетичної сировини та диверсифікації джерел енергії:

–  збільшення фінансування вітчизняної геологічної розвідки;

– збільшення видобутку  українського газу;

– освоєння шельфу Чорного  Моря;

–  побудова LPG терміналів для прийому скрапленого газу.

– використання енергії вітру, води та сонця.

Окрім того, важливо добитись зниження питомих  витрат у виробництві та використанні енергопродуктів за рахунок раціонального їх споживання, впровадження енергозберігаючих технологій та обладнання, раціоналізації структури суспільного виробництва і зниження питомої ваги енергоємних технологій.

Нагадаємо, сьогодні відбувся круглий стіл, на якому презентували програму об’єднаної опозиції «За Батьківщину». Участь у заході взяли понад 30 осіб.

«Основними пунктами програми є підвищення заробітної плати, достойне пенсійне забезпечення, створення  умов для розвитку конкурентоспроможної економіки і головне – усунення корупції. Не буде корупції у владних верхах – буде порядок в країні, будуть відповідальні та підзвітні чиновники», – наголосив І.Васюник.

Зокрема, Програма передбачає запровадження системних змін у кожній зі сфер життя – економіці, освіті, медицині, культурі, соціальній.

Учасники круглого столу подали свої пропозиції щодо Програми, які буде опрацьовано, внесено та представлено на розсуд громадськості перед початком виборчої кампанії.

Загалом задля реалізації Програми необхідно прийняти 37 нових законів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *