ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині запроваджується пілотний проект з врегулювання цін на ліки для гіпертоніків

|

25 квітня цього року Кабміном було прийнято постанову „Про реалізацію пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою”. Згідно з цим документом з 1 червня до 31 грудня 2012 року цей проект впроваджуватиметься в дію шляхом встановлення граничного рівня оптово-відпускних цін на такі засоби з використанням механізму визначення порівняльних (референтних) цін (перший етап) та відпрацюванням механізму часткового відшкодування їх вартості за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів (другий етап). Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

У постанові КМУ також наведено перелік міжнародних непатентованих назв лікарських засобів, на які поширюється дія пілотного проекту. Відповідно до переліку, а це 249 найменування ліків від гіпертонії вітчизняного та імпортного виробництва, пілотний проект стосуватиметься таких лікарських засобів, які містять діючі речовини: Бісопролол, Еналаприл, Лізиноприл, Амлодипін, Нифедипін, Небівалол.

Отже, період з 1 червня до 1 серпня 2012 року вважається перехідним. За цей час в областях мають бути створені відповідні робочі комісії по реалізації проекту, забезпечено проведення роз’яснювальної роботи з медичними працівниками щодо взаємозамінності лікарських засобів у межах міжнародної непатентованої назви та відповідної виписки рецептів, розроблено механізми постійного контролю за виписуванням рецептів, їх обігом, погашенням.

У період з 1 серпня постачальники зобов’язані відпускати ліки аптекам за чітко встановленими цінами з мінімальною націнкою. Своєю чергою аптеки теж будуть встановлювати мінімальну націнку до закупівельної ціни. Ліки відпускатимуться лише за рецептом.

До складу робочої групи, яка займатиметься реалізацією проекту у Львівській області, увійшли представники Державної служби лікарських засобів, Головного управління охорони здоров’я Львівської ОДА, представники Галицької фармаційної асоціації, провізори комунальної та приватної аптечної мережі..

Додаткову інформацію можна отримати за телефонами „Гарячої лінії”:

243-93-93 – Аптечна довідка мережі аптек „D.S”,

298-95-98– Аптечна довідка мережі аптек „3і”,

298-99-99– Аптечна довідка мережі аптек „Едельвейс”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *