ОСТАННІ НОВИНИ

Пенсійний фонд відчуває брак надходжень?

|

Пенсійний Фонд рапортує про збільшення обсягів надходжень коштів. Але замовчує, що ця сума нижча від плану, інформують Коментарі.

За 5 місяців 2012 року в Пенсійний фонд з усіх джерел фінансування надійшло 86,2 млрд грн, що у порівнянні з відповідним періодом минулого року більше на 6 324,6 млн грн, або на 7,9 відсотка.

Власні надходження ПФ склали 61,5 млрд грн. У порівнянні з січнем-травнем минулого року вони збільшилися на 8 278,2 5млн грн, або на 15,6 відсотка.

Водночас, екс-перший заступник міністра соцполітики, провідний експерт з соціальних питань Центру Разумкова Павло Розенко зазначив для «Коментарів», що як і раніше надходження Пенсійного фонду відстають від плану. Більш того, цей розрив збільшується. «Щоб виконати план, Пенсійний фонд повинен був зібрати власних грошей на суму понад 67,3 млрд грн, а зібрали – 61,5 млрд грн. Практично 6 млрд додаткового дефіциту. Минулого місяця ця різниця була 4,5 млрд грн, тобто, йде стабільна тенденція до збільшення додаткового дефіциту ПФ», – сказав експерт.

За словами Розенка, даний факт свідчить про відсутність економічного зростання в Україні та відсутність грошей для поточних соціальних виплат і для оголошеного підвищення їх розміру.

За словами експерта, така ситуація збільшує ризики запуску друкарського верстата Нацбанком, що може негативно вплинути на інфляцію та курсоутворення гривні.

У свою чергу, в Нацбанку вкотре запевнили, що сьогодні економічних передумов для падіння курсу гривні немає

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *