ОСТАННІ НОВИНИ

Панькевич вимагає негайно розмістити полотна Альтомонте в замках Львівщини

|

11 червня у Львівській обласній раді відбулося засідання робочої групи зі збереження культурних цінностей, зібраних Героєм України, академіком, директором Львівської національної галереї мистецтв Борисом Возницьким. Про це інформує прес-служба Львівської облради.

На засіданні було зроблено висновки про стан широкоформатних батальних полотен маляра Мартіно Альтомонте “Битва під Віднем” і “Битва під Парканами”. Ці висновки засвідчують неможливість переміщення їх з місця зберігання для тимчасового експонування  і наголошують на  необхідності невідкладного монтажу полотен на місце постійної експозиції.

У зв’язку з цим робоча група звернулася до заступника генерального директора Львівської національної галереї  мистецтв Володимира Пшика із проханням у десятиденний термін розмістити ці полотна в експозиціях Золочівського та Олеського замків.

Також робоча група вирішила звернутися до голови Львівської обласної ради з пропозицією розглянути питання охорони спадщини Бориса Возницького на сесії Львівської обласної ради.

Нагадаємо, що з метою недопущення втрати культурних цінностей, зібраних Героєм України, академіком, директором Львівської національної галереї мистецтв Борисом Возницьким, враховуючи відкрите звернення інтелігенції Львівщини, розпорядженням голови обласної ради від 07.06.2012 р. № 816 створено робочу групу щодо збереження культурної спадщини. До її складу увійшли відомі громадські діячі, науковці, музейники.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *