ОСТАННІ НОВИНИ

“Енергорсурс-інвест” розроблятиме програми в галузі енергетики на Львівщині

|

Головне управління житлово-комунального господарства Львівської облдержадміністрації 8 червня за результатами тендеру уклало угоду з Корпорацією «Енергоресурс-інвест» на розробку регіональних програм в галузі енергетики. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель», інформують “Наші гроші”.

Розробка «Програми модернізації систем теплопостачання у Львівській області на 2012-2016 роки» коштуватиме 289 тис грн., розробка «Регіональної цільової економічної програми енергоефективності у Львівській області на 2012-2015 роки» – 199 тис грн.

Корпорацію «Енергоресурс-інвест» контролює Іван Ніронович. Його син Назар Ніронович на останніх місцевих виборах балотувався до Львівської міськради від Партії регіонів. В лютому 2012 року прем’єр-міністр Микола Азаров із діяльністю корпорації, яка виробляє пінополіуретанову ізоляцію циклопентанового спінення, утеплення діючих теплопроводів із застосуванням антивандального покриття, виробництво труб гарячого водопостачання з термостійкого поліетилену.

В тендері також брав участь Інститут технічної теплофізики Національної Академії Наук України, який пропонував розробити програму модернізації систем теплопостачання за 260 тис грн. Однак дешевшав пропозиція державних науковців була відхилена з формальних обставин: не всі сторінки пропозиції містили підпис уповноваженої особи та відбиток мокрої печатки, не було подано довідки в довільній формі про те, що учасника не було притягнуто до відповідальності за вчинення корупційного правопорушення у сфері державних закупівель.

Також на засіданні розкриття пропозицій представник державного інституту запропонував видалити з його пропозиції умову авансової оплати 30%. На це конкурсний комітет відповів відмовою, оскільки такі зміни потрібно вносити до кінця строку подання пропозицій. Також комітет послався на частину 2 статті 28 закону про держзакупівлі, згідно з якою замовник та учасники не можуть ініціювати будь-які переговори з питань внесення змін до змісту або ціни поданої пропозиції конкурсних торгів.

Разом з тим до участі в тендері було допущено КВП «Енергомонтаж», яке мало заборгованість по сплаті страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування до ПФУ в сумі 270042,84 грн. У цьому випадку конкурсний комітет послався на  п.2 Статті 17 Закону, вирішивши, що норма про відмову учаснику, у разі якщо учасник має заборгованість із сплати податків і зборів (обов’язкових платежів), не є обов’язковою.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *