ОСТАННІ НОВИНИ

На екстрений номер «112» надійшло вже 5,7 тис дзвінків

|

Підрозділи головного територіального управління МНС України у Львівській області на час Євро переведено у посилений режим несення служби – пожежні патрулі максимально укомплектовані особовим складом. А також на  цілодобове чергування введена резервна техніка. Про це інформує керівник прес-служби Головного територіального управління МНС у Львівській області Павло Василенко.

«Наші пожежні патрулі максимально укомплектовані особовим складом, на  цілодобове чергування введена резервна техніка. Все зроблено для того, щоб попри Євро, львів’яни не відчули змін, тобто допомога буде надаватись кожному потребуючому. Для цього були проведені розрахунки, змінені схеми слідування до місць надзвичайних подій, оскільки буде відбуватись перекриття міських вулиць», – розповів він.

За словами П.Василенка, також будуть здійснюватись чергування на стадіоні, де буде проводитись матч, і у фан-зоні. Крім фан-зони, ще будуть здійснюватись чергування у буферних зонах, які розташовані поблизу міста, де будуть зупинятись туристи.

«Ми впевнені, що всі гості міста – європейці з високим рівнем культури життєдіяльності. Сподіваємось, що кількість надзвичайних ситуацій не зростатиме, а можливо навіть зменшиться. Проте, до реагування на стадіоні у нас під час матчу буде готово 9 одиниць техніки і 78 людей особового складу. Вони будуть здійснювати ці чергування по всьому периметру стадіону, щоб в разі якоїсь потреби оперативно відреагувати. Будуть і піші патрулі», – повідомив Павло Василенко.

До проведення Євро, крім підрозділів МНС, залучається також інспекторський склад Державного управління техногенної безпеки, які готові надати для допомоги 153 одиниці техніки та 600 рятувальників, у цілодобовому режимі.

П.Василенко також зазначив, що люди, які опинилися в надзвичайній ситуації, можуть набирати з мобільного телефону екстрений номер «112». Зокрема, за словами П.Василенка, протягом минулої доби на цей номер уже надійшло близько 5700 дзвінків як від іноземців, так і від наших громадян з шести областей. «Поки що чотири центри діє на території України. Це тестовий режим, але там чергує повний штат працівників: психологи, перекладачі і наші фахівці», – сказав він.

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *