ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні о 23.00 год у центрі Львова поставлять вуличну виставу за творами Шекспіра

|

Протягом місяця, з 8 до 28 червня, львів`яни та гості міста зможуть насолоджуватися  спектаклями просто неба від Львівського академічного театру «Воскресіння». А сьогодні, напередодні першого матчу Євро-2012 у Львові, до уваги глядачів буде незабутня вистава «Зустріти Просперо». Місце проведення – пл. Міцкевича, початок о 23 год. Про це повідомляє Медіа-центр «Львів-2012».

Вистава «Зустріти Просперо», поєднує в собі сюжети чотирьох творів Вільяма Шекспіра «Буря», «Ромео і Джульєтта», «Сон у літню ніч» та «Гамлет». Глядач спектаклю зустрічає Просперо – мага, носія добра та світлих помислів, що породив акторів, які отримали натхнення і почали розігрувати епізоди із відомих п’єс. Динамічна музика, яскраві костюми, маски, ходульні сцени створюють захопливе вуличне дійство, під час якого спостерігач переживає  ліричні, комедійні, драматичні ситуації, що їх зобразив ще 400 років тому Вільям Шекспір.

«Ми підготували дуже багато вуличних вистав, і денних, і вечірніх. Почали їх показувати у Любліні в рамках «Ночі культури до Євро2012», ми тільки що повернулися з неї. Там було надзвичайно багацько людей. Я надіюся, що тут теж у нас будуть глядачі, які зупинятимуться на тих майданчиках, де триватимуть вистави.

Також хочу привернути увагу до дійства під назвою «музично-вогняна інсталяція «Лабіринти Львова», що відбудеться 15 червня у парку імені Івана Франка. Ми робитимемо таке вперше, має бути дуже цікаво. Окрім того, ми працюємо ще й біля стадіону. У дні проведення матчів, за три години до їхнього початку, ми створюємо здебільшого ходульні сцени неподалік стадіону. І, звісно,  запрошую всіх на наші вечірні вистави на площі Ринок та площі А. Міцкевича», – зауважив керівник театру «Воскресіння» Ярослав Федоришин.

Також  цього місяця усі охочі зможуть побачити інші вистави театру: «Вишневий сад», «Глорія», «Фієста», «Подорож героя» та «Світ прекрасний».

Спектакль «Вишневий сад» відбудеться 13 червня на пл. А. Міцкевича.  Вишневий сад, що  цвіте тільки один раз в рік, є символом прекрасного, яке так швидко минає. Це відображено у постановці Львівського театру «Воскресіння». Глядач бачить неймовірно романтичні сцени, які розігрують актори театру,  сміється і плаче разом  з персонажами  Антона Чехова.  У виставі відчувається атмосфера різного часу, яка вибудовується сценами ходулістів, вогнем, водою. Почнеться дійство опівночі.

Протягом двох днів, 20 та 26 червня, на пл. Ринок глядачам представлять виставу «Глорія». Під звучання етномузики Буковини та Гуцульщини вісім персонажів на ходулях створять феєричне дійство, пов’язане із ритуалом вогню. Згідно сюжету, спочатку були птахи, потім з’явились люди, потім було весілля, потім з’явились діти, потім появилось золото і з’явився вогонь, який почав розривати і спалювати все добре, чисте і духовне в людях в пошуках за золотом. Усі ці вічні теми червоною лінією проходять у виставі «Глорія». Початок о 22.00 год. 

Вистава «Фієста» поставлена Ярославом Федоришиним за оновленим сценарієм «Фієсти барельєфів». Це майже містичне видовище, сповнене ритму історичного буття, музики, якою просякнута архітектура міста Львова, мізансцени спектаклю. Це – романтична розповідь про вічні вартості: любов і зраду, прощання і чекання, вірність і підступність. Тому вона особливо сподобається  дітлахам, спраглим доброї казки. Вистава порадує глядачів двічі: 9 червня о 14.00 год. на пл. А. Міцкевича та 28 червня о 17.00 год. на пл. Ринок.

Виставу «Світ прекрасний» театр «Воскресіння» покаже 18 червня на пл. А.Міцкевича о 23.00 год. А 19 червня можна буде переглянути спектакль «Подорож героя» на площі Ринок. Початок о 17.00 год.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *