ОСТАННІ НОВИНИ

Усі львівські екскурсоводи готові приступити до роботи під час Євро-2012

|

Під час проведення чемпіонату з футболу «Євро-2012» львівські екскурсоводи підготували львів’янам та гостям міста насичену програму знайомства зі Львовом. Останнім часом ряди екскурсоводів та гідів-перекладачів у місті значно поповнилися. Як повідомили в управлінні туризму Львівської міської ради, з жовтня 2011 до квітня 2012 року у місті було підготовлено чимало нових екскурсоводів та гідів-перекладачів з різних мов, зокрема, німецької, англійської, польської та французької та інших. Про це інформує медіа-центр «Львів-2012».

Варто зазначити, що вперше у співробітництві з «Центром іспаністики» Національного університету ім. Івана Франка підготовлено гідів-перекладачів іспанської мови, що є дуже важливим власне в контексті підготовки до Євро-2012, адже тепер португальські футбольні фанати зможуть отримати якісні екскурсійні послуги на, спорідненій до португальської, іспанській мові.

«Загалом на курсах екскурсоводів цього року підготовлено понад 150 нових екскурсоводів та гідів-перекладачів. Усі фахівці готові приступити до роботи під час Євро-2012. Організації, спортивні клуби та незалежно подорожуючі туристи, котрі прибудуть у місто, зможуть отримати якісні екскурсійні, перекладацькі послуги та, відповідно, залишать Львів із позитивними враженнями і бажанням повернутись сюди знову», – зазначила в.о. начальника управління туризму Львівської міської ради Галина Гриник.

З цього періоду кількість кваліфікованих фахівців у місті постійно збільшується. Зараз в управлінні туризму департаменту «Євро-2012» зареєстровано вже понад 430 фахівців туристичного супроводу, приблизно половина з яких – гіди-перекладачі з різних мов, а саме польської (45%), російської (31%), англійської (25%), німецької (10%), а також французької, іспанської, італійської, сербо-хорватської, білоруської мов та Есперанто.

«Євро-2012 – свято, яке ми очікували уже багато років. Коли ми говоримо про екскурсоводів, то ми не можемо сказати, що ця робота велася лише напередодні чемпіонату. Курси екскурсоводів у Львові працюють уже давно. Бачачи на вулиці гіда з таким посвідченням, знайте, що однозначно цей гід – фахівець своєї справи, який надасть повноцінну цікаву, всебічну інформацію про місто Львів», – зазначила в.о. начальника управління туризму Львівської міської ради Галина Гриник.

На час проведення Єврочемпіонату у Львові декілька туристичних фірм запроваджують також проведення регулярних екскурсій, тобто, в певний час та в певному місці можна буде приєднатись до екскурсійної групи. Інформацію про це можна отримати в міському Центрі туристичної інформації та в його пунктах в аеропорту та на залізничному вокзалі.

«Ми спеціально готували наших гідів до Євро-2012. Ми дуже щасливі з того, що маємо великий загін хороших екскурсоводів і гідів-перекладачів англійської, німецької, французької, іспанської, слов’янських, угорської, арабської, китайської мов. На час Євро-2012 ми готували екскурсоводів, щоб вони якомога краще розповіли про Львів цікавий, джазовий, туристичний, солодкий, спортивний. Вони готові зробити все так, щоб гості міста, роз’їхавшись по світу, розповідали, яке прекрасне місто Львів і що сюди варто приїхати», – директор «Київ Авіа Вест» та «Мандри-Плюс» Наталія Гладілова.

Нагадаємо, зараз  Львів залишається єдиним українським містом, в якому контролюють екскурсійну діяльність. Контроль за законністю праці львівських фахівців туристичного супроводу здійснюється ще з 2008 року.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *