ОСТАННІ НОВИНИ

Громада Буського району не допустить добування сланцевого газу на території району

|

Якщо існує хоч найменша загроза для екології чи здоров`я мешканців Буського району, громада не дозволить поставити жодної бурової установки для видобутку сланцевого газу на території району, навіть дослідної. Про це заявив голова Буської районної ради Володимир Замроз під час круглого столу “Сланцевий газ Олеської площі: перспективи та ризики”, який відбувся 7 червня у Львівській обласній раді з ініціативи комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації. Про це інформує прес-служба Львівської облради.

“Район ще не оговтався від Ожидівської катастрофи. Люди ще пам`ятають, як їм закривали криниці. Всі ми знаємо і про проблеми, які свого часу виникли в місті Соснівці через постачання неякісної води. Якщо ми не знаємо, що саме будуть закачувати в землю під нами, що будуть робити з відкачаною водою, і чи взагалі її будуть відкачувати, які наслідки будуть від цього впливу завтра, через рік-два, через 10-20-30 чи 100 років, ми не дозволимо ставити експериментів над собою, над нашими дітьми й онуками”, – сказав Володимир Замроз.

У засіданні круглого столу взяли участь голови районних рад та голови екологічних комісій Буського, Жовківського, Перемишлянського та Миколаївського районів. У своїх виступах представники територіальних громад наголошували, що без всестороннього вивчення можливих наслідків видобування сланцевого газу та згоди громад не можна розпочинати бурових робіт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *