ОСТАННІ НОВИНИ

Костюк домовився з селянами, щоб не перекривали в’їзд на Грибовицьке сміттєзвалище

|

До закінчення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу мешканці Грибовичів, Малехова та Дублян не будуть робити радикальних акцій протесту, стосовно вирішення проблем Грибовицького полігону твердих побутових відходів. Про це повідомили у перс-службі Львівської ОДА.

У цьому представники громад запевнили голову обласної державної адміністрації під час зустрічі на полігоні, але попросили голову ОДА допомогти владі міста Львова виконати свої зобов’язання – збудувати  водопровід, соціальні об’єкти та знайти нові ділянки, на котрих перероблятимуть сміття. Очільник облдержадміністрації запевнив присутніх, що стоїть і стоятиме на позиціях сіл, мешканці котрих потерпають від грибовицької проблеми. 

Михайло Костюк зазначив, що через невиконання Львівською міською радою своїх зобов’язань жодна громада в області не наважується запропонувати ділянки під новий полігон для ТПВ. Він також повідомив мешканців, що добиватиметься у Кабінеті Міністрів України виділення коштів на будівництво школи і дитячого дошкільного закладу. 

«Враження у мене сумне, – резюмував Михайло Костюк після ознайомлення із роботою полігону, – проблема заведена у глухий кут. Ось, наприклад, збудували фізико-хімічну станцію очистки фільтратів з проектною потужністю  15 м.куб. на добу, а потреба –  150-200 м.куб. Витратили приблизно 4 млн.грн., і сьогодні ця станція очищає заледве 4-6 м.куб. інфільтратів». 

Голова ОДА доручив начальникові Державного управління охорони навколишнього природного середовища у Львівській області скерувати листи до прокуратури, щоб перевірити будівництво цього об’єкта.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *