ОСТАННІ НОВИНИ

Іноземці у Львові в захопленні від пива та борщу, вареники подобаються не всім

|

Американці ледве «видерлися на львівську ратушу і в шоці від неї і від дахів». А німці, які живуть навпроти Ратуші назвали львів’ян «шалено класними». Такими є перші враження іноземних фанатів, які прибули до Львова на єврочемпіонат, інформує Медіа-центр «Львів-2012».

Німецькі вболівальники зауважили, що у Львові «дешеве пиво» і дуже гарні дівчата. «Ми гуляємо ще з вчорашнього відкриття фан-зони. Мали лягти спати в 1-2 ночі, щоб мати сили завтра. Але не змогли. Ваші кав’ярні працюють цілодобово, дуже смачна кухня, і святкова атмосфера», – каже житель Мюнхена, Томас (20 р.).


А навпроти Ратуші поселилися четверо фанів із Франкфурта, які тут житимуть 11 днів. «Ми маємо квитки на всі матчі збірної Німеччини у Львові. Коли ми відпочиваємо на балконі, всі дивляться на нас, кричать «Привіт». Сьогодні нам подарували прапор Львова. Ми його повісили на балкон», – каже Нік (24р.).

Зараз Львовом гуляють німці, португальці, данці, англійці, голландці, американці.

Фан-голландець приїхав своїм авто з коханою дівчиною і вони взяли із собою велосипеди: «Мені так краще, гарна погода. Та й хіба я з авто побачу ті всі ваші гарні будинки»?

«Я взагалі не розумію, як так сталося!? Чому ми тут не були раніше!? Це справжня Європа! У вас англомовні вказівники, мене розуміють люди, і взагалі, па-па, бо ми їдемо пробувати ваш борщ», – каже Джина.

Ендрю із США ледве видерся на Ратушу: «Дуже люблю футбол і спеціально приїхав до вас, бачив в інтернеті гарні фото. Найбільше справила на мене враження Ратуша. У нас в Міннесоті, звідки я родом, такого немає. Я обов’язково привезу сюди друзів, щоб показати їм дахи Львова».

Штефан з Польщі у Львові другий раз. «Я кілька років назад вже був у Львові, відтоді місто стало ще гарнішим, більш сучасним».

У Львові на площі Ринок вже працює німецьке фан-посольство. Артем, працівник фан-посольства каже, що поки немає жодних проблем. Всі спокійно доїхали, недорого поселилися. Сюжети про Львів в німецьких медіа – не збігаються з реальністю.

Вражені іноземці, що у Львові в кав’ярнях всюди є wi-fi. «Я не очікував! Мій iPhone, де б я не був, ловить wi-fi. Ви тут що, в он-лайні живете? О, зараз подзвоню другу по skype», – каже англієць Марк, який приїхав до Львова на три дні з друзями.

«У вас такі класні смайлики на стовпах висять. Що це означає? Ви багато усміхаєтесь!», – питає про програму «Привітне місто» німець Йорґ.

Ресторатори кажуть, що в основному замовляють пиво і дивуються, що воно дуже дешеве. Дуже усім подобається борщ. А от вареники – не всім.

Фото: Медіа-центр “Львів-2012” 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *