ОСТАННІ НОВИНИ

Кріштіану Роналду скуштував у Львові коровай

|

Сьогодні до Львова прибули збірні Німеччини та Португалії. З командами прилетіли тренери, медики та інший персонал. Команди одразу з літаків пересіли в автобуси.

Зустрічали команди заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів, директор департаменту «Євро 2012» Олег Засадний та колоритні львівські дівчата в гуцульських строях та з короваями.

Португальській збірній львівський коровай сподобався. Кріштіану Роналду та інші футболісти під час привітання відламали кусочок коровая, зокрема, квіточки, якими був оздоблений коровай, і скуштували його. Жестами футболісти показали, що львівський коровай їм сподобався.

Нагадаємо, зустрічали футболістів дівчата з ансамблю «Мрія», а короваї пекли спеціально на концерні «Хлібпром». Як поділилась секретом майстриня Марія Платко, коровай готували за традиційним рецептом.

«Зустрічати гостей хлібом – прадавній звичай. Тому що, хто мав хліб – був успішним, щасливим. Цей коровай призначений спеціально для зустрічі гостей збірних футбольних команд Німеччини і Португалії, він спеціально для того випікався. Саме цей коровай особливий тим, що  майстриня заздалегідь знала, для чого вона його готує – для зустрічі гостей, які беруть участь у змаганні. При замішуванні тіста авторка цих короваїв розуміла, що в неї дуже відповідальна місія. Коровай оздоблений вінком із квітів, а боки і центр – виноградною лозою. Виноградна лоза є символом достатку. Вінки символізують перемогу, бо переможців увінчували вінками. Цим гостям, яким ми вручаємо цей коровай – бажаємо перемоги», – каже Оксана Челепіс.

Фото: Медіа-центр “Львів-2012”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *