ОСТАННІ НОВИНИ

Збірні Німеччини та Португалії сьогодні зустрічатимуть справжні львівські красуні

|

Короваї, якими зустрічатимуть збірні Німеччини та Португалії сьогодні в аеропорту, вже у Львові. Три великі короваї по 2,5 кг збірним вручать дівчата у національних строях. Про це повідомили у медіа-центрі «Львів-2012».

Начальник відділу культури Львівської міської ради Оксана Челепіс зазначила, що дівчата обрані не випадково, адже дуже важливим є не лиже зовнішній вигляд, а й вміння гарно рухатись, привітність в очах.

Короваї прикрашені елементами зі здобного тіста – гілочки винограду, листочки, трояндочки.

«Зустрічати гостей хлібом – прадавній звичай. Тому що, хто мав хліб – був успішним, щасливим. Цей коровай призначений спеціально для зустрічі гостей збірних футбольних команд Німеччини і Португалії, він спеціально для того випікався. Саме цей коровай особливий тим, що  майстриня заздалегідь знала, для чого вона його готує – для зустрічі гостей, які беруть участь у змаганні. При замішуванні тіста авторка цих короваїв розуміла, що в неї дуже відповідальна місія. Коровай оздоблений вінком із квітів, а боки і центр – виноградною лозою. Виноградна лоза є символом достатку. Вінки символізують перемогу, бо переможців увінчували вінками. Цим гостям, яким ми вручаємо цей коровай – бажаємо перемоги», – каже Оксана Челепіс.

Збірні будуть зустрічати три дівчини, учасниці народного ансамблю «Мрія». Дівчата будуть у галицьких строях – вишиванки та спіднички. Строї будуть розшиті білими та блакитними нитками та відтворюватимуть сучасні галицькі мотиви. Дівчата вклоняться нашим гостям та подарують їм короваї, як заведено за давньою галицькою традицією.

Як розповіла одна з учасниць народного ансамблю «Мрія» Вікторія, дівчата дуже хвилюються, адже їм випала велика честь.

Фото: Медіа-центр “Львів-2012” 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *