ОСТАННІ НОВИНИ

Прикордонники західного кордону урочисто отримали сучасні автомобілі та техніку

|

Сьогодні на площі перед новим терміналом львівського аеропорту відбулось урочисте вручення сучасної техніки підрозділам органів охорони кордону Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України, яка надійшла за програмою допомоги уряду Сполучених Штатів Америки.

На урочистості завітали голова Львівської обласної держадміністрації Михайло Костюк, голова комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Ярослав Качмарик, міський голова Львова Андрій Садовий, начальник міліції Львівщини Олександр Рудяк, начальник Академії сухопутних військ ім. гетьмана П.Сагайдачного Павло Ткачук та інші. Представники влади та керівники різних правоохоронних структур спершу оглянули техніку, виступили з вітальним словом і вже потім під звуки військового оркестру керівникам 11 підрозділів західного кордону були вручені ключі від сучасних машин.


Як розповів у коментарі журналістам начальник Західного регіонального управління Держприкордонслужби України, генерал-лейтенант Артур Горбенко, їхнє управління отримало більше 70 одиниць техніки, а якщо взяти до уваги і технічні засоби, то ця цифра становитиме близько 200 одиниць.

Зокрема, за його словами, Західне регіональне управління отримало для користування 9 автомобілів марки «Land Rover», 12 легкових авто «Chevrolet Niva», 25 мотоциклів, 13 снігоходів, 23 квадроцикли, два малих річкових катери та спеціальну комплексну інформаційно-телекомунікаційну апаратну СКІТА-04.

«Сьогодні ця техніка буде розподілена та скерована в підрозділи кордону, які безпосередньо будуть займатися пропускними операціями під час Євро-2012. Таких підрозділів на ділянці регіонального управління визначено 11», – зазначив Артур Горбенко.

Він зокрема розповів, що автомобілі «Land Rover» та «Chevrolet Niva» будуть застосовуватись прикордонними нарядами для чергування в автомобільних пунктах пропуску, а також для охорони ділянки зеленого кордону поблизу пунктів пропуску з метою недопущення порушень. Мотоцикли отримають дільничні інспектори прикордонної служби по всім ділянкам державного кордону в межах відповідальності ЗахРУ, квадроцикли та снігоходи будуть доставлені на найбільш віддалені підрозділи, які виконують свої обов’язки в гірській місцевості, катери надійдуть відділам прикордонної служби по річці Західний Буг.

Нагадаємо, до Дня українського прикордонника уряд США подарував Державній прикордонній службі України сучасної техніки на суму майже 135 млн грн. Серед технічних засобів: 54 автомобілі «Land Rover», 100 автомобілів «Chevrolet Niva», 110 квадроциклів, 183 мотоцикли, а також мікроавтобуси, човни, пристрої нічного бачення, прилади для перевірки документів, системи радіаційного контролю тощо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *