ОСТАННІ НОВИНИ

Канадійці намагаються створити умови для розвитку українських дітей з особливими потребами

|

 Львівщину відвідали керівники українсько-канадського проекту  «Інклюзивна освіта дітей з особливими потребами в Україні». Головною метою цього проекту було створення умов для повноцінного навчання та функціонування дітей з особливими потребами. Про це розповіли організатори проекту.

Відтак,  за словами директора проекту Ольги Красюкової-Еннз представники канадської сторони залишились задоволеними реалізацією цього проекту на Львівщині.

Також, під час робочого засідання учасники обговорили здобутки щодо реалізації українсько-канадського проекту.

Зокрема, організаторам вдалося внести відповідні зміни у законодавство України. Так, у грудні 2009 року Верховна Рада України ратифікувала Конвенцію ООН про права інвалідів. Також, за час роботи проекту було підписано 13 Указів Президента України на підтримку інклюзії та проблем інвалідності.

Однак, як зазначила Ольга Красюкова-Еннз, те, що зроблено на цей момент – це лише початок.

 Нагадаємо, що українсько-канадський проект «Інклюзивна освіта для дітей з особливими потребами в Україні» розпочатий у 2008 році за підтримки Канадської Агенції з міжнародного розвитку. Основна мета проекту –  змінити ставлення уряду, закладів освіти, неурядових організацій та у цілому суспільства до людей з особливими потребами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *