ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові волонтерами працюватимуть мешканці Австралії та Південної Кореї

|

На час проведення у Львові ЄВРО-2012 місто залучило майже тисячу волонтерів приймаючого міста. Про це повідомили у медіа-центрі «Львів-2012».

Волонтери приймаючого міста зможуть надати необхідну інформацію гостям та вболівальникам, які завітають до міста під час Турніру: 85% з них володіють англійською мовою на розмовному або вище розмовного рівня, 18% – володіють польською, 10% – німецькою. Є такі добровольці, які, окрім однією із вище зазначених, володіють додатково португальською, іспанською, шведською, японською, словацькою, турецькою мовами.

«Існують дві гілки волонтерства: волонтери УЄФА, які працюватимуть на стадіоні, та волонтери приймаючого міста Львів, що працюватимуть на всіх інших територіях. Волонтери працюватимуть в аеропорту, де вони будуть допомагати людям, які прилітатимуть до Львова, отримати інформацію про те, що відбувається, де відбувається, і як туди проїхати. Наступним кроком є громадський транспорт. У нас громадський транспорт інший, ніж в Європі, починаючи з придбання квитків і закінчуючи розумінням схем, тому велика кількість волонтерів буде надавати інформаційну підтримку пов’язану з транспортом. Також велика кількість волонтерів буде працювати у фан-зоні. Відповідно будуть теж волонтери, допомагатимуть правоохоронцям, медикам, спеціалістам з питання мови. Так само є волонтери, які допомагають у медіа-центрі представникам медіа.

Волонтерів можна буде впізнати по зовнішньому вигляду – це молоді люди в жовтих футболках – це волонтери приймаючого міста. Думаю, цей яскравий, веселий колір символізує те, що місто є насправді привітним», – повідомив директор департаменту «ЄВРО 2012» Олег Засадний.

Окрім незабутнього досвіду організації третьої найбільшої події в світі, нових знайомств та знань, кожен з волонтерів  отримав комплект форми, право безкоштовного проїзду в міському комунальному транспорті під час Турніру, доступ до волонтерського центру, де для них буде зорганізована розважальна програма. Організатори забезпечують добровольців одноразовим харчуванням, зв’язком та страхують від нещасних випадків.

«Чемпіонат Європи з футболу 2012 року у Львові організовуватимуть львів’яни. 96% волонтерів приймаючого міста – це особи, які постійно або тимчасово проживають у Львові. Решта 4% – це добровольці з інших регіонів України та мешканці інших країн. З-поміж українських міст найактивнішими виявились жителі Івано-Франківської та Тернопільської областей. Окрім українців, до волонтерської служби приймаючого міста Львова приєднаються громадяни Сполучених Штатів Америки, Австралії, Росії, Білорусії, Німеччини, Австралії, Південної Кореї, які допомагатимуть у медіа-центрі та інформаційно-довідковому супроводі», – наголосив Олег Засадний.

Були проведені тренінги серед керівників підрозділів волонтерської служби, де волонтери отримали знання в таких напрямках як лідерство, комунікація та здобули загальне уявлення про чемпіонати футболу та волонтерську діяльність. Окрім того, в квітні був виданий спеціальний посібник для волонтера, який містить всю необхідну інформацію, яку повинен знати кожен волонтер. Також відбулися загальні та спеціалізовані тренінги для волонтерів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *