ОСТАННІ НОВИНИ

Перед виборами ціни на ліки знизять на 20%?

|

Виробники ліків і суб´єкти господарювання, які здійснюють оптову та роздрібну торгівлю ліками, зобов´язалися перед Кабінетом Міністрів поетапно знизити ціни на ліки, які включені в обов´язковий асортимент соціально орієнтованих лікарських засобів вітчизняного виробництва і товарів медичного призначення для аптечних закладів

Відповідний меморандум у Кабміні підписали близько 20 фармацевтичних компаній і прем´єр-міністр Микола Азаров, передають «Українські новини».

Зокрема меморандум передбачає поетапне зниження протягом 3 місяців з дня підписання документа на 20% цін на лікарські засоби, включені до обов´язкового асортименту соціально орієнтованих ліків.

У свою чергу уряд взяв на себе зобов´язання про залучення представників громадських організацій фармацевтичного сектора економіки до підготовки і виконання рішень Кабміну з питань регулювання фармацевтичного ринку, державної підтримки вітчизняного виробника щодо декларування оптово-відпускних цін на ліки, а також під час держзакупівель, виробництва та допуску на фармацевтичний ринок лікарських засобів.

«Я дуже вдячний, що ви добровільно погодилися на зниження ціни на ліки», – сказав Азаров після підписання меморандуму.

Прем´єр запевнив фармацевтів, що уряд готовий до діалогу і до розробки будь-яких рішень, які сприятимуть розвитку вітчизняного виробництва ліків.

Як повідомлялося, Президент Віктор Янукович наголошує на необхідності вдосконалення законодавства, яке регулює ринок ліків.

На початку травня Київська міська державна адміністрація визначила 52 лікарських засоби вітчизняного виробництва, на які власники «Картки киянина» зможуть отримати знижку 25-30% в комунальних аптеках «Фармація».

 

Коментарі

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *