ОСТАННІ НОВИНИ

АЗК «ОККО» – переможець національного конкурсу «Заклад без бар’єрів»

|

Автозаправний комплекс  «ОККО» на вул. Джорджа Вашингтона,12, у Львові визнано переможцем всеукраїнського конкурсу «Заклад без бар’єрів» у номінації «Заклади споживчого ринку та послуг – АЗС». Конкурс проводила Національна асамблея інвалідів України в рамках міжнародного проекту UEFA «EURO 2012: Respect Inclusion – Football with No Limits» за підтримки Центру доступу до футболу в Європі. Патронат конкурсу здійснювали Комітет Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів, а також Національне агентство з підготовки до Євро 2012. Обирали кращі безбар’єрні заклади у період з 20 лютого по 30 квітня у чотирьох містах, які прийматимуть матчі футбольного чемпіонату – Києві, Донецьку, Львові та Харкові.

«Головна мета конкурсу – створення безбар’єрного середовища для участі громадян з інвалідністю у всіх сферах життєдіяльності, нарівні з іншими, зокрема й під час футбольного дійства Євро-2012. Футбол як видовище має бути доступним для всіх», – зазначають координатори проекту «Заклад без бар’єрів».

Нагадаємо, що АЗК «ОККО» на Джорджа Вашингтона у Львові був першим із автозаправних об’єктів в Україні, що пройшли аудит доступності для інвалідів-візочників, і отримав підтвердження на відповідність нормам безбар’єрності. На АЗК передбачено спеціальні місця для паркування та санвузли для людей з обмеженими можливостями, планування торгового залу зроблено таким чином, щоб вони могли вільно пересуватися. Починаючи з 2008 року, усі трасові автозаправні комплекси «ОККО» проектуються і будуються відповідно до норм безбар’єрності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *