ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відбудеться ретро-матч

|

У Львові відбудеться унікальна подія: вболівальники Данії та Німеччини відтворять історію. 16 червня у Львові на стадіоні «Політехнік» (колишній стадіон «Трудові резерви») відбудеться матч між вболівальниками збірних Данії та Німеччини. Цей ретро-матч, організований данськими вболівальниками, буде присвячений 20-річчю перемоги Данії на Чемпіонаті Європи з футболу 1992 року в Швеції, поінформували у медіа центрі «Львів-2012».

Тріумф данців у 1992 році став неочікуваним, адже в фінальній частині цього чемпіонату мала грати збірна Югославії, але в країні почалася війна, і УЄФА через політичні причини Югославію дискваліфікувало. Замість неї на чемпіонат поїхала збірна Данії. Данці про свою участь у турнірі дізналися всього за кілька днів до початку європейської першості, та це не завадило їм стати чемпіонами. У фіналі Данія перемогла фаворита зустрічі Німеччину – 2:0.

Успіх 1992 року є наразі найкращим досягненням у футбольній історії Данії.

Для матчу між вболівальниками, що відбудеться за день до матчу Євро-2012 Данія – Німеччина, учасники виготовляють футболки зразка двадцятирічної давності з прізвищами футболістів тих часів. Це буде своєрідний матч-пам’яті для данської збірної, а німецькі вболівальники цю ідею підтримали.

 Фото: ua.uefa.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *