ОСТАННІ НОВИНИ

Рада ухвалила закон про гарантії держави щодо виконання судових рішень

|

Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому проект закону №9127 «Про гарантії держави щодо виконання судових рішень».  Згідно з результатами голосування, проект документу підтримали 259 народних депутатів, не голосували 9, інформують «Коментарі».

Перед голосуванням з документа було вилучено розділ, яким вносилися зміни в ряд законів, а Кабмін наділявся повноваженнями встановлювати порядок і розмір компенсацій пільговикам.

Таким чином, згідно з прийнятим законом, держава гарантує виконання рішення суду про стягнення коштів та зобов´язання виконати певні дії щодо майна, боржником за якими є: державний орган; державне підприємство, установа, організація; юридична особа, примусова реалізація майна якої забороняється законом.

Закон набуває чинності з 1 січня 2013 року.

Як повідомляли «Коментарі», раніше в громадській організації «Ніхто, крім нас» заявили, що вийдуть на безстрокову акцію протесту, якщо парламент таки прийме закон №9127, який урізає соціальне забезпечення дітей війни та ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС.

Нагадаємо, 14 січня 2011 року у Верховній Раді був зареєстрований проект закону за №7562 («Про гарантії держави щодо виконання рішень суду»), який, дозволяв судам не виплачувати категоріям громадян передбачені їм пільгові виплати.

20 квітня розпочалися перші акції протесту проти законопроекту №7652. Тоді розгляд проекту закону було відкладено.

8 вересня 2011 Кабінет міністрів подав до парламенту новий законопроект №9127 («Про гарантії держави щодо виконання судових рішень»), що по своїй суті повторює проект закону №7562.

Тоді 20 вересня відбувся масовий протест цивільних організацій, відомий як бунт під парламентом, а потім по всій країні пішли захвати Пенсійних фондів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *