ОСТАННІ НОВИНИ

Громадські організації обіцяють відстежувати тендерні закупівлі на Львівщині

|

З 1 червня 2012-го року львівські громадські організації «Брама» та «Центр політичних студій» почали у Львівській області моніторинг тендерних процедур у таких сферах, як закупівлі товарів та послуг на потреби діяльності місцевих органів влади, виконання державної політики у сфері сім’ї, молоді та спорту, а також проведення державних закупівель від 10 000 до 100 000 гривень. Про це йдеться у повідомленні громадських організацій.

Громадські активісти Львівщини здійснюватимуть моніторинг не на порожньому місці: Центр політичних студій та аналітики за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» в минулому році уже розробив унікальну Методику, яка дозволила широким колам громадськості аналізувати діяльність тендерних комітетів у сфері освіти. На її основі з жовтня 2011-го року здійснювався моніторинг тендерних комітетів у Херсонській, Рівненській та Чернігівській областях. Даний досвід засвідчив, що використання такої методики мало успіх і принесло ряд позитивних результатів.

Тому організатори львівського проекту переконані, що надзвичайно важливо на базі уже існуючої методики проводити громадський моніторинг держзакупівель та тендерних процедур для посилення ролі громадськості та її впливу на формування прозорості місцевої політики. Адже в Україні використання державних ресурсів залишається недостатньо прозорим явищем. За даними Державної служби статистики, в Україні на держзакупівлі в І кварталі 2012-го року витрачено 48,4 млрд грн, а це в 3,8 разів більше коштів, ніж за аналогічний період минулого року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *