ОСТАННІ НОВИНИ

Діти з малозабезпечених родин отримуватимуть додатково по 260 гривень

|

На сьогодні для тих сімей, які потребують державної підтримки, прийнято рішення щодо збільшення розміру виплат на кожну дитину. Відтак, діти з малозабезпечених родин отримуватимуть додатково по 260 гривень. Про це 5 червня на прес-конференції повідомила заступник начальника головного управління соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації Оксана Яковець, інформує прес-служба.

«Рівень прожиткового мінімуму, який застосовується при визначенні права сім’ї на цю допомогу збільшується з 50% до 75%, а якщо у складі малозабезпеченої сім’ї є інвалід, то для нього рівень забезпечення прожиткового мінімуму збільшується з 80% до 100%», – зазначила заступник начальника головного управління соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації.

Оксана Яковець також повідомила, що у Львівській області для створення інституції соціального супроводу тих сімей, які перебувають у групі ризику, з метою попередження негативних тенденцій, складних ситуацій, в яких опиняються молоді сім’ї, виділено 755 штатних працівників – фахівців із соціальної роботи. «Це ті люди, які будуть працювати безпосередньо із сім’ями, дисфункційними, неповними, соціально незахищеними, а також тими сім’ями, які схильні до тих чи інших правопорушень. Координує цю роботу Обласний центр соціальних служб сім’ї, дітей та молоді, який з травня зробив розподіл фахівців за районами, а також проводить навчання претендентів на заміщення відповідних вакансій», – наголосила вона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *