ОСТАННІ НОВИНИ

Чверть львівських готельєрів підняли ціни на понад 200%

|

У період підготовки до Європейського Чемпіонату 2012 підзаробити намагалися усі – від підрядника до чиновника. Але попереду ще сам Чемпіонат і великі можливості – заробити на самих іноземцях. Такими можливостями скористаються насамперед готельєри та приватні особи, які здають свої помешкання в оренду. Так, зокрема, деякі львівські готельєри вирішили підняти ціни на свої апартаменти у більше, ніж на 200%. Таких у Львові налічилось аж 23%, повідомила сьогодні під час прес-конференції в.о. начальника управління туризму Львівської міськради Галина Гриник. 

За її словами, заробити під час Євро вирішили власне готелі без зірок, але які мають відповідні сертифікати. Готелі, які мають по кілька зірок, станом на квітень 2012 року, зберегли оптимальні ціни на рівні від 45% до 200%. А ось з деякими «зірковими» готелями довелось попрацювати, щоб вони оптимізували їх.

«Ті готелі, які мають невеличкий житловий фонд, тобто апартаменти, і які підняли ціни більше, ніж у п’ять разів, але при цьому добре себе розрекламували – вони всі продались. Це мабуть пов’язано з тим, що або відповідала ціна –якість, або у них була хороша промоція. Сподіваємось, що їм вдасться втримати ту планку і вони «не загублять» тих гостей, які приїдуть до них», – розповіла Г.Гриник.

Генеральний директор «Євроготелю» Вікторія Лесюк розповіла, що вони підняли ціни у між матчеві дні на 20%, а у дні матчів у 2,5 рази. «У дні матчів у нас 100% наповненість. У між матчеві дні – є ще вільними 20% місць. Здебільшого наші номери бронювали німці», – зазначила вона.

Водночас власник хостелу «Олд Сіті Хостел» Ігор Сидор зазначив, що вони теж підняли ціни у матчеві дні у 2,5 рази. Станом на сьогодні у цьому хостелі, за його словами, 100% наповненість у дні, коли проходитимуть самі матчі, та 90% – у між матчеві. Як зазначив, І.Сидор, більшість місць було продано ще у березні. Викупляли номери більшість німців, а крім того датчани та шведи, американці та багато людей зі сходу України. 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *