ОСТАННІ НОВИНИ

До мовного закону повернуться за місяць

|

Проект закону про мови Колесніченка/Ківалова може бути розглянутий у другому читанні не раніше, ніж через 30 днів. Про це заявив співавтор законопроекту, народний депутат Вадим Колесніченко, передає ТСН.

“Відповідно до регламенту Верховної Ради, раніше, ніж за 30 днів, ми не зможемо повернутися до розгляду закону. За ці 30 днів комітет повинен відпрацювати пропозиції до нього, і тільки тоді ми зможемо внести його на розгляд у другому читанні або в цілому”, – сказав Колесніченко.

У той же час в опозиції пообіцяли не допустити прийняття закону про державну мовну політику в цілому. “Ми не дамо можливості прийняти цей закон у другому читанні. Закону про російську мову другою (державною) в Україні не буде”. Ця битва нами не виграна, але за нами буде перемога у війні”, – сказав лідер партії “Фронт змін”, член фракції НУ-НС Арсеній Яценюк, виступаючи з трибуни парламенту. Як повідомлялося, вранці, 5 червня, перед Радою почалася численна акція у зв`язку з розглядом мовного законопроекту, запропонованого регіоналами. Пізніше 234 нардепи прийняли скандальний законопроект про мови у першому читанні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *