ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська залізниця звітує, що готова до збільшення пасажиропотоку під час Євро-2012

|

«Львівська залізниця» здійснила комплекс робіт для вдосконалення транспортного забезпечення і медичного обслуговування учасників фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, інформує прес-центр «Львівської залізниці».

«Львівська залізниця» упродовж 2011-2012 років здійснила великий обсяг робіт з комплексного ремонту вокзалів станцій Львів, Трускавець, Мостиська-ІІ, Чоп, Ужгород, Вадул-Сірет, Сарни, Ягодин та Ковель. Також залізничники відремонтували медпункти та фельдшерсько-акушерські пункти прикордонних станцій Чоп, Вадул-Сірет, Мостиська-ІІ та Ягодин. Усі вони забезпечені необхідним загально-медичним обладнанням, меблями та інвентарем і готові до обслуговування пасажирів. Окрім цього, на вокзалах станції Чоп та Ужгород вдосконалено системи відеоспостереження.

Проте найбільший обсяг робіт виконано саме на вокзалі станції Львів, адже він є головними залізничними воротами Львівської магістралі та прийме найбільшу кількість подорожуючих. Залізничники уже завершили реконструкцію інформаційної системи вокзалу ст. Львів, відтепер інформування пасажирів здійснюється трьома мовами – українською, англійською та російською. Також для зручності іноземних туристів оголошення по гучномовному зв’язку проводять українською та англійською мовами. Відповідне навчання та практику з професійного спілкування іноземною мовою отримали квиткові касири. На цільових курсах вивчення іноземних мов у сфері професійного спілкування пройшли навчання 1000 працівників господарств залізниці.

На вокзалі ст. Львів відкрито інформаційний центр “Департаменту ЄВРО-2012 Львівської міської ради”. У цьому центрі працюють волонтери, які вільно володіють іноземними мовами та уже допомагають усім охочим зорієнтуватися у місті та організувати свій відпочинок.

Також завершено і весь комплекс ремонтно-відновлювальних робіт на вокзалі станції Львів.

 

Зокрема:

 

– облаштовано автостоянку (вартістю 8 млн. 803 тис. грн.);

– відремонтовано сходи східної та західної сторони вокзалу, виконано благоустрій  прилеглої території;

– завершено роботи з ремонту торців дебаркадеру та заміни гранітного покриття пішохідної – частини перед головною будівлею вокзалу;

– влаштовано підсвітку дебаркадеру та фасаду головної будівлі вокзалу;

– проведено роботи з ремонту перонів та переходів через колії з влаштуванням направляючих для людей з обмеженими фізичними можливостями;

– облаштовано пандуси при вході в головну будівлю вокзалу, приміський касовий зал та медпункт;

– виконано роботи з ремонту медпункту, залів очікування та заміни дверей головного входу;

– завершено роботи з реконструкції інформаційної системи вокзалу ст. Львів,  інформація та оголошення надаються українською та англійською мовами;

– встановлено систему відеонагляду на вокзалі, перонах вокзалу та автостоянці;

– виконано роботи з капітального ремонту будівель та споруд приміського вокзалу ст. Львів;

– приміщення, зали очікування, 1 і 2 перони вокзалу оснащені пристроями Wi-Fi.   

 

Для ремонту та модернізації об’єктів вокзалу станції Львів «Львівська залізниця» використала 27, 8 млн. грн. власних коштів.

 

Довідково. Максимальна пропускна спроможність вокзалу станції Львів становить 45 500 пасажирів у добу. На сьогодні залежно від дня тижня пасажиропотік головних залізничних воріт Львова становить 15 000-18 000 пасажирів у добу, що складає трохи більше третини його можливостей.

 Фото: Україна-2012

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *