ОСТАННІ НОВИНИ

Регіонали забезпечать прийняття мовного закону, обіцяє Чечетов

|

Фракція Партії регіонів планує забезпечити повноцінну роботу Верховної Ради України під час ухвалення мовного законопроекту. Про це в ексклюзивному коментарі УНН сказав перший заступник голови фракції Михайло Чечетов.

“Я впевнений, що ми завтра зробимо так, що парламент буде працювати, ті рішення, які нам треба буде провести, ми проведемо. Ми не підемо на провокації, які пов`язані з фізичним протистоянням, щоб потім це принижувало нашу країну. У нас є широкий арсенал методів, які дозволять нам ухвалити рішення без фізичного протистояння – так, як це було, наприклад, під час складення присяги Лутковською (Уповноваженим Верховної Ради з прав людини – Ред.)”, – зазначив М.Чечетов.

Водночас парламентарій наголосив, що окремі засоби масової інформації демонструють лише одну думку відносно закону про державну мовну політику в Україні, яка супроводжується негативом.

“Але, наприклад, я зустрічався з виборцями на Харківщині, і там люди кажуть, що вони хочуть, аби цей закон прийняли. Тому вони закликали нас реалізувати даний наказ виборців. Тому нам треба слухати виборців, знімати “білі рукавички” і виконувати обіцянки, які ми давали виборцям. Ми м’яко та інтелігентно забезпечимо ухвалення цього закону”, – додав М.Чечетов.

Нагадаємо, 24 травня Верховна Рада розглядала законопроект про засади державної мовної політики, який внесли на розгляд парламенту народні депутати Сергій Ківалов та Вадим Колесніченко. Однак під час його розгляду між противниками та прибічниками даного документу сталася бійка, і Голова Верховної Ради В.Литвин закрив пленарне засідання парламенту. Водночас Партія регіонів вважає за доцільне продовження розгляду даного законопроекту.

Фото: Коментарі 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *