ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові проходить Alfa Jazz Fest

|

У Львові проходить ІІ Міжнародний джазовий фестиваль Alfa Jazz Fest. Цей фестиваль об’єднує найкращих американських, європейських і українських музикантів. Він триватиме з 1 по 3 червня, інформує прес-служба Львівської міської ради.

Cьогодні, у перший день фестивалю, львів’яни можуть послухати альт-саксофоніста Кенні Гарретта та знаменитого камерунського бас-гітариста і вокаліста Рішара Бона. На сцену фестивалю вийдуть також два знаменитих українських вокальних секстети – кияни ManSound і львів’яни «Піккардійська терція».

Також, на Alfa Jazz Fest приїде видатна світова джазова зірка – вокалістка Кассандра Вілсон. Серед хедлайнерів фестивалю – відомі джазові зірки Джон Патітуччі, Рішар Бона і Кенні Гарретт та неодноразовий домінант премії Grammy Джино Ваннеллі.

Фестивальні концерти відбуватимуться на двох сценах в центрі міста – на пл. Ринок і на пл. біля Палацу Потоцьких та на головній сцені в Парку культури ім. Б.Хмельницького.  «Спеціально для фестивалю споруджено партер із тентовим накриттям на більше як 2000 осіб, що дасть змогу із комфортом насолоджуватись концертами за будь-якої погоди. Також передбачена відпочинкова зона позаду партеру, де споруджені додаткові екрани та пануватиме невимушена демократична атмосфера», – розповідають організатори фестивалю Alfa Jazz Fest.

Окрім унікальних концертів на Alfa Jazz Fest 2012 протягом трьох днів відбудуться й інші фестивальні події. Серед них вечірні джем-сешни в одному з львівських клубів за участю українських та іноземних джазменів. У другий день фестивалю запланований благодійний пробіг, у якому зможуть взяти участь усі бажаючі.

Під час Alfa Jazz Fest 2012 вперше буде вручено міжнародну музичну премію Alfa Jazz Fest Award імені Едді Рознера, переможцем якої стане легендарний джазовий музикант, діяльність якого суттєво вплинула на розвиток джазу.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *