ОСТАННІ НОВИНИ

В УКУ розповідають про процес ІІ Ватиканського собору

|

В Українському католицькому університеті розпочалась Міжнародна наукова конференція, присвячена 50-літтю ІІ Ватиканського собору. Про це інформує прес-служба Українського католицького університету.

Як зазначив ректор УКУ о.Борис Ґудзяк, головною метою цієї конференції є можливість дізнатися більше про сам процес ІІ Ватиканського собору. Адже, мало хто з греко-католиків, які жили в Україні, знають про діяльність та рішення цього собору.

З цією метою на конференції заслухали доповіді владики Циріла, о. Івана Дацька (Інститут святого Климента Папи УКУ), та Віктора Єленського (Українська асоціація релігійної свободи).

Відтак, головним завданням скликання Другого Ватиканського собору Митрополит Львівський РКЦ в Україні Мєчислав Мокрицький називає оновлення Церкви та її розумну реорганізацію.

«Останні 50 років Церква у кожному регіоні світу намагалась втілювати в життя настанови Собору. Тоталітарна завіса, за якою була Україна, сповільнювала ці процеси, тому проведення конференції в УКУ – це вагомий та необхідний крок на шляху богословського, екуменічного та літургійного розвитку Католицької Церкви», – сказав Митрополит.

Також, від імені Глави УГКЦ Святослава (Шевчука), учасників конференції привітав Блаженніший Любомир Гузар. Він не був учасником ІІ Ватиканського собору, однак став свідком подій, які передували Соборові та бачив обставини, за яких той відбувався.

Нагадаємо, що конференція триватиме 1 та 2 червня. В ці дні відбуватиметься робота у секціях: богословській, екуменічно-еклезіологічній та суспільно-історичній.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *