ОСТАННІ НОВИНИ

Гороховська не збирається закривати садочок у Рудно

|

Дитячий садочок № 180, що у селищі Рудно, станом на 1 червня працює і, попри припис санстанції про закриття, управління освіти його не закриватиме. Оскільки проблема каналізування селища – це не є точкова проблема навчального закладу, а питання, яке належить до компетенції селищного, міського голів та області. Про це у розмові з журналістами повідомила в.о. начальника управління освіти ЛМР Катерина Гороховська, інформує прес-служба Львівської міської ради.

«Станом на 1 червня, в День захисту дітей, всі діти мають бути в навчальних закладах, там, де вони зареєстровані. Садочок №180 у Рудно сьогодні працює і діти в садочку, сьогодні у них свято до Дня захисту дітей.

Так, є постанова санстанції. Всупереч цій постанові районний відділ освіти не видав наказ на закриття, тому що загрози тому, щоб садок функціонував, немає. Садок чистий, там працює каналізація, садок контролює якість приготування їжі, якість утримання дітей, проблем в садочку немає. Проблеми є іншого плану: чому санстанція спекулює закриттям садка? Чому  жоден ресторан, жодне кафе, які є в Рудно і мають такі ж проблеми по очисних спорудах, мені здається, не закрито? А от чому навчальні заклади мають сьогодні припис – це вже питання не до мене», – повідомила К.Гороховська.

Вона також запевнила журналістів, що їхнє управління буде контролювати дану ситуацію і у випадку якоїсь загрози, допущення порушень, вони самі закриють садок. «Ми відповідаємо за збереження здоров’я і життя дітей. Але сьогоднішня ситуація, яка склалася 1-го червня, я вважаю її спекулятивною», – додала вона.

Катерина Гороховська повідомила, що Залізничний районний відділ освіти та управління освіти скерували листи до СЕС щодо відтермінування закриття дитячого садка до з’ясування всіх обставин. Також готуються листи до прокуратури з приводу ситуації, що склалася, з проханням надати правову оцінку.

«Сьогодні 200 дітей залишити без дитсадка не правильно. Батьки мають робочі місця, в цьому районі є тільки один дитячий садок. То що мають робити батьки? Покинути робочі місця? Вони мають заробляти гроші і годувати дітей. Це вже ситуація неординарна, ми будемо розглядати її зараз разом з прокуратурою.

За тої інформації, яка надана мені, проблема є в очисних спорудах селища Рудно – це повноваження селищної ради Рудно. І обраний селищний голова уповноважений  забезпечити всі можливі варіанти, щоб каналізація в Рудно працювала згідно з нормами. Це повноваження селищного голови», – наголосила Катерина Гороховська.

Водночас, як повідомив головний спеціаліст із водопостачання управління інженерного господарства Львівської міськради Олег Піх, станом на сьогодні, на замовлення селищної ради виготовляються проекти каналізування і водопостачання селища Рудно. «Громада міста Львова готова надати допомогу Рудно, тобто під’єднати водопостачання від водопровідної системи міста Львова. Але ці мережі ще потрібно збудувати. Проектом програми «Питна вода України» закладено на цей рік кошти на фінансування з державного бюджету на водопостачання Рудно. Гроші державою передбачаються в обласному бюджеті», – додав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *