ОСТАННІ НОВИНИ

Іноземні фани на кордоні отримають порадники з безпеки

|

1 червня в прес-центрі «Україна-2012» спеціально для фанів Євро-2012 презентували «Порадник з перетину кордону і безпеки до чемпіонату УЄФА Євро 2012». Буклет містить всю необхідну інформацію щодо перетину кордону, головних правил безпеки двох приймаючих країн – України та Польщі. У тому числі роз’яснення щодо правил паління, вживання алкогольних напоїв, предмети, які заборонено проносити на стадіон під час матчів ЧЄ-2012. Є також довідкова інформація – телефони посольств, гарячих телефонних ліній прикордонної та митної служб. 

Єврофани, зокрема, можуть дізнатись про те, що в Україну можна ввозити готівкою максимум 10 000 євро без декларування, 200 цигарок, 50 сигар чи 250 гр тютюнових виробів в наборі, 1 літр алкогольних напоїв (горілка, бренді, віскі) та 2 літри вина, 5 літрів пива, зі свійських тварин дозволено лише 3 ссавці, 6 птахів і до 20 акваріумних рибок за наявності відповідних документів. 
Інформаційна брошура була розроблена місією ЄС з прикордонної допомоги Молдові і Україні (EUBAM) спільно з прикордонною та митною службою, а також Міністерством внутрішніх справ двох приймаючих країн – України та Польщі спеціально для вболівальників Євро-2012.  

Брошура видана тиражем 400 тис екземплярів, вісьмома мовами – українською,  російською, польською, англійською, французькою, німецькою, іспанською та італійською. 

Презентуючи порадник, керівник відділу зв’язків з громадськістю EUBAM Ронан Гоггін зазначив, що видання буклету для футбольних фанів – масштабний проект і результат  спільної ініціативи усіх без пекових відомств України і Польщі. Він додав, що ефективність видання залежить від широкого інформування вболівальників. Для цього 400  тисяч екземплярів порадників буде доставлено  в аеропорти приймаючих країн України і Польщі, а також в прикордонні пункти пропуску, переважно на польсько-українському кордоні. Крім того, буклети доступні в електронному вигляді на веб-сайті uefa.com, на сайті Інфоцентру «Україна-2012», інші ресурси. 

Буклет до Євро-2012 – одна з ініціатив EUBAM щодо інформування громадськості, інституційного розвитку та оперативної роботи, направлених на підтримку партнерських служб в підготовці до чемпіонату. Минулого тижня Місія ЄС провела останню сесію програми вивчення іноземних мов «Спільний кордон – спільна мова», спрямована на вдосконалення англійської мови серед головних партнерів EUBAM. Місія організувала ознайомчу поїздку для співробітників українських служб в аеропорт Франкфурта в межах  навчальної ініціативи «Соціальна і культурна компетенція», яка була розроблена спільно з Федеральною поліцією Німеччини. 

На період проведення Євро-2012 для ефективного контролю на кордоні і підвищення заходів безпеки, EUBAM посилить свою оперативну підтримку партнерів на ключових ділянках по обидва боки молдавсько-українського кордону. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *