ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий здає Львів регіоналам — голови комісій

|

Міський голова Львова Андрій Садовий навмисно доводить місто до дефолту за фінансовими зобов`язаннями, щоби потім здати його Партії регіонів. Про це на прес-конференції заявили голови трьох постійних депутатських комісій Львівської міської ради.

За словами голови комісії фінансів та планування бюджету Яромира Самагальського, 25 липня Львів має викупити облігації місцевої позики на 50 млн грн. “Ми вже півтора роки вимагаємо від міського голови серйозно поставитися  до цієї проблеми та акумулювати кошти на погашення облігацій, однак Садовий іґнорує звернення депутатів. Якщо будуть представлені до викупу облігації, а ми не зможемо їх погасити, то фінансова довіра до Львова опуститься до нуля” – наголосив він.

Понад те, якщо Львів не спроможеться викупити облігації, то автоматично отримає заборону на залучення позик терміном на 5 років, а міські фінанси потраплять під жорсткий контроль Міністерства фінансів, тобто, фактично, Партії регіонів, підкреслює депутат.

За його словами, не менш тривожна ситуація і з позикою від Світового банку для “Львівводоканалу”.

Я. Самагальский зазначив, що уряд розрахувався з банком, тому тепер місто є боржником Кабінету Міністрів. Цього року Львів має повернути 78 мільйонів гривень, з яких 30 мільйонів гривень — це штрафні санкції.

“Процес повернення цих коштів Садовий також блокує і це призвело до того, що сума штрафних санкцій склала 30 млн грн, тоді як минулого року ця сума була 8 мільйонів. На нашу думку, це цілеспрямоване доведення підприємства і передачі його в чужі руки. Оскільки головним кредитором є уряд, то ви прекрасно розумієте, кому потрапить “Львівводоканал” і тоді ми втратимо будь-який контроль над стратегічним для міста підприємством” – наголосив він.

Голова комісії з питань землекористування Олег Махніцький вважає, що в діях міського голови  та його команди є явні ознаки того, що місто доводять до дефолту, а за це передбачено кримінальну відповідальність. “ Такі ознаки в діях міського голови є — це підписання завідомо невигідних угод для міста та зловживання службовим становищем” – наголосив О. Махніцький. “У разі оголошення дефолту ми отримаємо ручне управління з боку Кабміну. Зараз Садовий попросту здає місто Партії регіонів” – наголосив голова постійної комісії.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *