ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській філармонії зіграють класичну музику авангардизму

|

У Львівській обласній філармонії в рамках фестивалю «Віртуози» відбудеться концерт творів сучасної симфонічної музики Генрика Міколая Гурецкого та Івана Пахоти. Захід проходить з ініціативи Генерального Консульства Республіки Польща у Львові. Про це інформує прес-служба Львівської філармонії.

Відтак, концерт презентуватиме лінію розвитку Європейської класичної музики, починаючи від авангарду другої половини ХХ століття і до сьогодні.

Зокрема, у програмі концерту прозвучать дві симфонії у виконанні Молодіжного академічного симфонічного оркестру «INSO-Львів» під керівництвом польського диригента Войцєха Родека.

Так, у першій частині концерту лунатиме твір відомого польського композитора Генрика Гурецкого – Симфонія № 3 «Симфонія жалобних (скорботних) пісень».

Також в програмі є прем’єрне виконання твору львівського композитора Івана Пахоти – Симфонії «Синтез» («Synthesis»). До слова, Іван Пахота є творцем багатьох композицій, які виконують і поза межами України. Його твори відомі зокрема в Швейцарії, Німеччині, Росії, США, Грузії, Азейбарджані, Туреччині.

Нагадаємо, захід відбудеться 8 червня 2012 року о 19.00 год.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *