ОСТАННІ НОВИНИ

Львів та «Львівська політехніка» cтали учасниками EUniverCities

|

Львівська міська рада та Національний університет «Львівська політехніка» підписали Меморандум про участь у Європейській мережі міст та технологічних університетів EUniverCities. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Меморандум засвідчує участь міста Львова та Національного університету «Львівська політехніка» в EUniverCities.

«Успіху немає, коли немає співпраці – співпраці з університетським середовищем, співпраці з бізнес-колами. Сьогодні ми говоримо про освіту і про науку, яка є в нас. Тільки тоді ми зможемо бути конкурентоздатними, коли ми будемо покладатися на цей авангард, який є сьогодні в освіті і науці Львова, зокрема в Львівській політехніці. Я сподіваюся, що партнерство реалізації таких цілей, які були задекларовані у наших стратегіях, розвиватиметься більш динамічно. І ми з підписанням цього меморандуму, із входженням у цю мережу зможемо ефективніше робити спільні кроки», – зазначив заступник міського голови Львова з гуманітарних питань Василь Косів.

«Ця співпраця є стратегічно важливою, якщо ми прогнозуємо технічний розвиток Львова. Вже у вересні ми очікуємо візит до Львова представників організації EUniveCities.

Ми хочемо регулярно проводити щорічні конкурси оцінки проектів і загалом  створювати всю необхідну інфраструктуру, щоб допомагати комерціалізувати ті  практичні розробки, які наші науковці, в тому числі «Львівської політехніки»,  створюють», – зауважив в. о. голови правління Інституту міста Олександр Кобзарев.

Як розповіли в Інституті міста, експерти EUniverCities допоможуть проаналізувати наше інноваційне та наукове середовище. Також на основі цього ж дослідження стане можливим сформувати додаткові завдання для діяльності Львівського центру інновацій.

Довідка:

Мережа EUniverCities має на меті налагодження обміну досвідом та знаннями з європейськими науковцями, можливостей залучення досвіду, фахівців та розробок університету до економічних процесів в місті, зміцнення репутації університету та міста в Європі, залучення провідних науковців до вирішення питань міста, впровадження інноваційних розробок для ефективного економічного росту, налагодження співпраці з іншими містами та діячами і вирішення проблем міста на загальноєвропейському рівні з залученням досвіду європейських експертів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *