ОСТАННІ НОВИНИ

Україна хоче віддати Європі свої сховища газу

|

Міністр енергетики Юрій Бойко заявив, що Україна готова надати Європі власні підземні газові сховища, щоб уникнути ситуацій з браком російського газу в періоди пікового споживання, повідомляє TCH.ua

“Якщо Європа буде проводити політику закачування газу в українські сховища влітку і відкачування взимку, це буде дійсно ефективним шляхом для уникнення ситуацій з недопостачанням російського газу. В Україні є дуже великі газові сховища на кордоні з Європейським Союзом”, – сказав чиновник.

При цьому міністр зазначив, що проблема з недопостачанням російського газу, з якою зіткнулися європейські споживачі в період екстремальних холодів у поточному році, була викликана недостатніми обсягами поставок газу Росією.

Нагадаємо, 23 травня Національна акціонерна компанія “Нафтогаз Україна” повідомила російському газовому монополісту ВАТ “Газпром” про те, що має намір закачувати газ у ПСГ тільки в тому обсязі, який необхідний виключно для України, а не для забезпечення транзиту.

НАК також запропонував Росії укласти додаткову угоду про використання українських підземних сховищ газу (ПСГ) для забезпечення поставок російського газу в Європу.

Фото: Львівський портал 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *