ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський аеропорт за час Євро планує прийняти до 50 тисяч пасажирів

|

Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького повністю готовий приймати українських та іноземних вболівальників на Євро-2012. За час єврочемпіонату в аеропорту планують обслужити до 50 тисяч пасажирів. Про це сьогодні під час прес-конференції розповів генеральний директор Міжнародного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького Роман Гонтарев.

«Пропускна спроможність львівського аеропорту була збільшена у десять разів. Тепер новий термінал зможе приймати до 2 тисячі пасажирів на годину. Також закінчили реконструкцію аеродрому, продовжили злітно-посадкову смугу. Тепер Львів зможе приймати літаки класу «D», які виконують далекомагістральні рейси. Перші такі чотири літаки привезуть вболівальників з Португалії», – розповів Роман Гонтарев.

За його словами, напередодні та в день матчу Німеччина – Португалія очікується максимальне навантаження в львівському аеропорту. Це буде близько 30 додаткових чартерних рейсів з вболівальниками. Окрім того, зараз ще окремо узгоджується графік бізнес-авіації, оскільки багато людей з Європи захочуть прилетіти на матчі на приватних літаках.

«Все що стосується сервісу, ми вже залучили компанії, які забезпечать новий термінал закладами громадського харчування, магазинами безмитної торгівлі. До початку чемпіонату ми зможемо гідно приймати гостей. Окрім того, в новому терміналі буде безкоштовний Інтернет», – додав гендиректор аеропорту.

На період проведення Євро-2012 в Львівському аеропорту ще буде працювати старий термінал, який прийматиме лише внутрішні рейси. Через новий термінал прилітатимуть міжнародні рейси.

Також Р. Гонтарев розповів, що після реконструкції аеропорт має право отримати другу категорію. Це означає, що аеропорт зможе приймати літаки в складних метеорологічних умовах, коли горизонтальна видимість не перевищує400 метрів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *