ОСТАННІ НОВИНИ

Голови трьох облрад закликають колег зі всієї України на «мовні» збори

|

Голови Львівської, Тернопільської та Івано-Франківської обласних рад Олег Панькевич, Олексій Кайда та Олександр Сич прийняли звернення до депутатів рад усіх рівнів, у якому закликають колег із рад усіх рівнів прийти 5 червня під стіни Верховної Ради на Всеукраїнські депутатські збори. У цей день в парламенті повторно розглядатиметься «мовний законопроект» №9073, внесений на розгляд С.Ківаловим та В.Колесниченком. Про це інформує прес-служба Львівської облради.

Подаємо повний текст звернення:

«Шановні колеги-депутати!

Звертаємось до депутатів рад усіх рівнів – від базових сільських, селищних та міських, а також районних і обласних, до депутатів Верховної Ради України – усіх народних обранців, кому болить доля суверенної держави Україна! 5 червня під стінами Верховної Ради зберімось на Всеукраїнські депутатські збори та висловімо своє обурення, свій гнів діям окупаційної адміністрації, планам та вчинкам Верховної Зради України! 

Авантюрна законодавча ініціатива Ківалова-Колесніченка брутально порушує Конституцію України, загрожує цілісності Української держави. Вона є відвертим наступом на права українців, злочином проти української нації. При цьому Європейська Хартія регіональних та міноритарних мов, положеннями якої у цинічний спосіб намагаються прикриватися автори законопроекту, насправді однозначно визначає, що захист, підтримка та розвиток таких мов за жодних умов не повинні здійснюватися на шкоду офіційним мовам. В той же час прийняття законопроекту №9073 де-факто закладає підвалини двомовності, зазіхаючи на основи конституційного ладу в Україні.

Ми, депутати, яким українці довірили долю свого містечка чи села, свого краю, держави, врешті-решт, маємо бути особливо відповідальні. Бо у важкі часи випробувань наш обов’язок  – стати на захист громади, на захист нації, на захист української мови. На рубежі, коли країна вибирає подальший цивілізаційний шлях – вперед до розвинутої національної держави чи у дрімуче, темне колоніальне минуле, будь-чия байдужість, а особливо самоврядних органів, є злочином, злочином перед сучасниками, а надто – перед майбутніми поколіннями!

Цілком зрозуміло –  кроки, здійснювані нинішньою центральною владою в Україні з метою перегляду мовної політики, є передсмертною агонією, чи не останньою спробою відволікти увагу суспільства від відвертого обдирання народу,  від провальних реформ, що призвели до масового зубожіння людей, зате збагатили сотню привладних сімей мільйонерів. У нинішніх злодійкуватих правителів більше немає аргументів, ці ідейні та управлінські банкроти здатні на все – на поглиблення конфронтації в суспільстві, навіть на розкол Української Держави, аби лише щодня, щогодини послуговуватись державними благами, обкрадаючи й так збіднілий український люд.

Тому нині, шановні депутати, нашим найпершим завданням є зупинити цю знахабнілу, зажерливу компанію пройдисвітів, шахраїв, злодіїв, цих українофобів. Бо усі вони сліпо ненавидять усе українське – мову, історію, народ! Ми зобов’язані захистити нашу мову, бо у ній – запорука подальшої перспективи української нації, української держави. Тож зберімось усім миром під стінами Верховної Ради  на Всеукраїнські депутатські збори, висловімо свою незламну позицію на захист української мови. Бо ще трохи й сколихнеться море народного гніву, яке змиє не лише злочинний режим і його приплічників, а й усіх байдужих, лінивих пристосуванців!

5 червня  для кожного депутата – день іспиту на зрілість, на відповідальність, на громадянство!

Слава Україні! Героям слава!

 Голова  Львівської обласної ради Олег Панькевич

Голова Тернопільської обласної ради  Олексій Кайда

Голова  Івано-франківської  обласної ради Олександр Сич»

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *