ОСТАННІ НОВИНИ

У ЦВК пояснили Заходу, чому Тимошенко не піде на вибори

|

Екс-прем´єр України Юлія Тимошенко не може бути допущена до участі в парламентських виборах 2012 року, так як участь засуджених у виборах суперечить Конституції України. Про це в ході візиту в Брюссель євродепутатам повідомив член ЦВК Михайло Охендовський, передає «5 канал».

Разом з тим член Центрвиборчкому підкреслив, що вибори будуть «демократичними і чесними».

За словами Охендовського, нове законодавство виключає можливість фальсифікацій.

Як повідомляли «Коментарі», в своїй резолюції Європарламент закликав владу України «вирішити ситуацію з в´язнями, засудженими за політичними мотивами, до початку виборчої кампанії».

Лідери ЄС неодноразово висловлювали стурбованість ситуацією з правосуддям і демократією в Україні, вимагаючи звільнити лідерів опозиції Юлію Тимошенко, Юрія Луценка та інших.

Разом з тим в Комісії США з безпеки і співробітництва в Європі (Гельсінська комісія) заявили: факт ув´язнення екс-прем´єр-міністра Юлії Тимошенко і екс-глави МВС Юрія Луценко псує парламентські вибори, які відбудуться в жовтні 2012 року.

Нагадаємо також, Верховна Рада не підтримала законопроект №10174 про амністію на 2012 рік, дію якого пропонувалося поширити на осіб, засуджених за статтями 191, 365 Кримінального кодексу України.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *