ОСТАННІ НОВИНИ

Восьма лікарня має кабінет телемедицини

|

У комунальній 8-й міській клінічній лікарні Львова створено кабінет телемедицини і телекомунікацій, повідомляє медіа центр «Львів-2012». Центр дозволить лікарям консультуватися із провідними медичними центрами України і світу в он-лайн режимі, проводити телеконференції та дистанційне навчання персоналу.

«Телемедицина – це сучасна технологія, яка дозволяє лікарям долати часові та географічні кордони завдяки використанню інтернет-комунікації, а відтак, швидше здійснити консультації, швидше встановити правильний діагноз, швидше схвалити правильне рішення та застосувати ефективне лікування. Усім відомо, що передумовою якісного лікування є швидке і правильне встановлення діагнозу. У складних випадках лікарі потребують консультації фахівців із інших медичних установ, інколи інших міст або й держав. У таких випадках, дорогоцінний час, який витрачається для приїзду консультанта може мати вирішальне значення», – каже головний лікар 8-ї міської клінічної лікарні Василь Обаранець.

«А до кінця року ми плануємо облаштувати ще два таких кабінети телемедицини у ще двох лікарнях: у Львівській міській лікарні швидкої медичної допомоги, а також у Дитячій міській лікарні», – зазначив начальник управління охорони здоров’я Володимир Зуб.

Кабінет створений у вигляді конференц-залу на 60 осіб із великим екраном, задля того, щоб тут можна було проводити навчання персоналу. Адже телеконференції і дистанційне навчання – це один із визнаних сьогодні найефективніших методів підтримання належного рівня професійної обізнаності. Вже проведено три лекції дистанційного навчання для медичних сестер 8-ї лікарні організовану медичним персоналом бостонської клініки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *