Дерева у Львові «одягнуть» у кольори учасниць Євро- 2012

|

Четвертого червня, о 14:00, у понеділок, кленова алея на проспекті Шевченка в центрі Львова трансформується у в’язаний євроконтинент, де кожне із дерев «одягнеться» у прапори країн-учасниць ЄВРО 2012. Про це повідомляє медіа центр «Львів-2012». Роздивлятися «В’язану Європу» можна буде впродовж червня.

«Проект присвячений, ясна річ, як все у ці дні – Євро-2012. В’язані «панчішки» для дерев на проспекті Шевченка відтворюють національні прапори країн-учасниць чемпіонату. Загальна довжина вив’язаного полотна – 40 метрів при ширині пів-метра. Нитки для проекту майстри збирали по своїх шафах, у друзів та знайомих, а коли вже не вистачало потрібних кольорів – докуповували. В’язали, як кому зручно – хто гачком, хто спицями», – повідомили у Львівському палаці мистецтв.

Автори проекту переконані, що оригінальний  арт-об’єкт буде викликати позитивні емоції та стане об’єктом численних фотозвітів.

Над «одягом»  двадцяти п’яти дерев  декілька місяців працювали три львівські майстрині: Божена Городницька, Дарія Зав’ялова та Лариса Яремчук. 

ЯрнБомбінг-Арт – в’язане графіті, молодий напрям у сучасному вуличному мистецтві. Вперше з’явився у 2005 році – у Х’юстоні майстриня Магда Саєг, відома як PolyCotN, організувала команду Knitta Please аби зробити обв’язану клямки на дверях свого магазину. Потім майстри почали «обв’язувати» мости, дерева, скляні бокси, телефонні будки, авто. 

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *