ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські рятувальники зустрінуться з колегами на саміті в Латвії

|

На міжнародній науковій конференції «Системи освіти для фахівців державних та добровільних пожежно-рятувальних служб», що проходить у Латвії, представники МНС України поговорять про підготовку фахівців в галузі безпеки. Про це повідомляє прес-служба Львівського державного університету безпеки життєдіяльності Міністерства надзвичайних ситуацій України.

Основними темами конференції будуть: освітня програма та структура; підготовка спеціалістів; навчальні методи, форми та їх оцінка; інновації, наукові дослідження та розробки; навчання в галузі пожежної безпеки.

Україну, на цьому міжнародному саміті представляє делегація Львівського державного університету безпеки життєдіяльності МНС. Зокрема, проректор з наукової роботи Тарас Рак та начальник сектору міжнародної діяльності Олександр Святкевич.

Також, українські делегати виступлять із доповіддю «Підготовка працівників цивільного захисту в Україні».

«Участь в Міжнародній науковій конференції сприятиме вивченню передового досвіду вищих навчальних закладів Європи,  розширенню знань про нові європейські системи освіти для фахівців державних та добровільних пожежно-рятувальних служб, а також  налагодженню співпраці зі спорідненими навчальними закладами Європейського Союзу», – розповів Тарас Рак.

Нагадаємо, у 2009 році Львівський державний університет безпеки життєдіяльності МНС прийняли до Європейської Асоціації вищих навчальних закладів, які працюють в галузі безпеки людини (EFSCA). Відтак, вступ до Асоціації закріпив дружні відносини між пожежно-рятувальними службами і вищими навчальними та науковими закладами України з відповідними закладами в країнах Європи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *