ОСТАННІ НОВИНИ

Минулого року на Львівщині склали 257 тисяч адмінпротоколів

|

257 тисяч адмінпротоколів на загальну суму майже 10 мільйонів гривень склали на жителів Львівщини минулого року. Такі дані оприлюднив під час колегії прокуратури Львівської області прокурор Львівщини Олег Василенко.

При цьому 971 незаконну постанову про накладення штрафу органи прокуратури опротестували, а до відповідальності приятгнуто 921 посадовця.

Найбільш поширеними порушеннями у ході прокурорських перевірок були неналежне викладення посадовцями органів контролю та правоохоронних органів суті вчиненого правопорушення, невірна його кваліфікація, що в подальшому призвело до повернення протоколів судами для належного оформлення, закриття справ за спливом термінів притягнення до адміністративної відповідальності чи за відсутністю складу правопорушення.

Лише торік судами області за матеріалами органів внутрішніх справ прийнято рішення про закриття понад 400 справ у зв’язку із закінченням строків накладення адміністративного стягнення, та майже 300 справ − з підстав відсутності події і складу адміністративного порушення.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *