ОСТАННІ НОВИНИ

На водоймах Львівщини вже втопилися 22 особи

|

З початку 2012 року на на водоймах Львівщини загинули 22 особи. Це на одну особу більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це сьогодні під час прес-конференції розповів начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій ЛОДА Олексій Титаренко.

«Літній сезон ще не розпочався, а ми, на жаль, маємо уже 22 смертельних випадки на водоймах. З них загинуло 19 чоловіків (два пенсіонери, віком понад 70 років), дві жінки та одна дитина.

Причини цих смертей різні. До прикладу, двоє осіб із 22 загинули власне під час купання, двоє чоловіків – були рибалками, як взимку провалилися під лід і втопилися. А ось восьмирічний хлопчик загинув під час обвалу берега. Пошуки тіла тривали два дні. 19 осіб загинули від нещасного випадку на водоймах, про це свідчить те, що вони були в одязі», – розповів Олексій Титаренко.

Загалом, за його словами, основними причинами загибелі на воді є:

  • купання у непристосованих для цього водоймах,

  • купання в нетверезому стані,

  • відсутність контролю за дітьми,

  • недостатній контроль з боку органів місцевого самоврядування за суб’єктами господарювання, які надають відповідні послуги, тощо.

Якщо порівнювати цьогорічні цифри нещасних випадків на воді з минулорічними, то за словами начальника Головного управління з питань надзвичайних ситуацій ЛОДА, ситуація виглядає значно краще, адже кількість загиблих скоротилася на 28%.

«Загалом минулого року було зафіксовано 97 нещасних випадків на водоймах, з них вісім дітей. Серед яких 21 особа загинула під час купання, семеро – під час рибалки, одна особа –через нещасний випадок, одна особа – під час катання на човні, і 67 осіб – з невстановлених причин. У 2010 року на воді загинуло 134 людини, з яких дев’ять дітей. У 2009 рік – 110, з них 10 дітей.

Якщо порівнювати смертність на воді до інших нещасних випадків, то минулого року на пожежах загинула 81 людина, а в ДТП – 229 осіб. До прикладу у 2007 році у ДТП загинули 394 особи, під час пожежі – 129, а на воді – 152. Можна зробити висновки, що є позитивні результати від проведених нами просвітницьких, інформаційних та інших робіт», – розповів О.Титаренко.

Фото: Flickr 

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *