ОСТАННІ НОВИНИ

Банкір запевняє, що гривні нічого не загрожує

|

Нинішні коливання курсу гривні є тимчасовими і до її девальвації не призведуть. Як повідомив «Коментарям» голова правління АТ «ЄВРОГАЗБАНК» Ростислав Павліченко, для ослаблення національної валюти передумов немає, так як і не було їх на початку 2012 року.

«Тоді багато аналітиків теж заявляли, що гривня впаде. Тоді і зараз я переконаний, що цього не станеться», – зазначає Павличенко.

За його словами, навпаки, деяку підтримку курсу гривні надасть початок відпускного сезону, коли відбувається зростання пропозиції готівкової валюти з боку населення. А також валютні надходження від іноземних туристів, які приїдуть до України на Євро-2012.

«Амплітуда коливання курсу становить лише 0,3% і вона не є критичною для національної валюти. До того ж НБУ має в своєму розпорядженні цілком достатній запас валютних резервів, щоб згладжувати різкі коливання валютного курсу і не допустити значного ослаблення гривні», – підсумував глава правління АТ «ЄВРОГАЗБАНК».

Разом із тим свою впевненість у стабільності національної валюти висловили також члени Незалежної асоціації банків України.

Нагадаємо, що НБУ вважає прийнятною амплітуду коливань національної валюти в межах 2,5% протягом року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *