ОСТАННІ НОВИНИ

Міліція розповіла, як каратимуть порушників під час Євро-2012

|

Правоохоронні органи розтлумачили, що варто знати вболівальникам, які мають намір відвідати матчі єврочемпіонату, аби не потрапити під адмінвідповідальність. Як повідомили у ВЗГ ГУ МВС України в Львівській області, йдеться про Закон України «Про особливості провадження у справах про адміністративні правопорушення в період проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012».

Так в статті першій Закону надається вичерпний перелік статей КУпАП, провадження яких під час проведення «Євро 2012» вестиметься з урахуванням певних особливостей (див. Додаток). 
Справи про адміністративні правопорушення розглядатимуться за місцем їх вчинення протягом однієї доби, а скоєні на території спортивної споруди під час проведення масового спортивного або іншого культурно-видовищного заходу, – на території цієї споруди у спеціально обладнаних приміщеннях протягом однієї доби. Для тримання осіб, які притягуються до адміністративної відповідальності, до розгляду справ на території спортивних споруд спеціально облаштують окремі приміщення. 
Постанова по справі про адміністративне правопорушення оголошуватиметься негайно після закінчення розгляду справи, а копія постанови негайно під розписку вручатиметься особі, стосовно якої її винесено, а також органу внутрішніх справ. 
Скаргу на постанову може бути подано протягом трьох днів з дня її винесення , після чого уповноважені на те органи розглядатимуть її протягом однієї доби з дня надходження. 
Варто зазначити, що стосовно особи, яка вже скоїла адмінправопорушення на території спортивної споруди під час проведення культурно-видовищного заходу з урахуванням характеру вчиненого правопорушення та особи, яка його вчинила, уповноважений орган (посадова особа) може встановити заборону щодо відвідування цими особами території спортивних споруд на період проведення фінальної частини чемпіонату з футболу. 
З цією метою у місцях проходу глядачів до спортивних споруд встановлюватимуться спеціальні електронні пристрої ідентифікації глядачів з метою виявлення осіб, яким встановлено заборону. 
Після винесення постанови про накладення адміністративного стягнення щодо іноземця чи особи без громадянства, які постійно не проживають в Україні, за правопорушення, зазначене у частині першій статті 1 цього Закону, та за наявності достатніх підстав працівники ОВС негайно звертаються до відповідного окружного адміністративного суду для вирішення питання про примусове видворення іноземця чи особи без громадянства. Суддя невідкладно одноособово за участю осіб, стосовно яких вирішується питання про примусове видворення за межі України, розглядає цю справу. 

Додаток:
44 (Незаконні виробництво, придбання, зберігання, перевезення, пересилання наркотичних засобів або психотропних речовин без мети збуту в невеликих розмірах), 51 (Дрібне викрадення чужого майна), 51-2 (Порушення прав на об`єкт права інтелектуальної власності), 173(Дрібне хуліганство), 173-1(Поширювання неправдивих чуток), 174 (Стрільба з вогнепальної, холодної метальної чи пневматичної зброї в населених пунктах і в не відведених для цього місцях або з порушенням установленого порядку), 175-1 (Куріння тютюнових виробів у заборонених місцях), 178(Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п`яному вигляді), 185 (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця), 185-1 (Порушення порядку організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій), 185-7 (Публічні заклики до невиконання вимог працівника міліції чи посадової особи Військової служби правопорядку у Збройних Силах України), 185-9 (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника транспорту, який здійснює контроль за перевезенням пасажирів), 190 (Порушення громадянами порядку придбання, зберігання, передачі іншим особам або продажу вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї), 191 (Порушення громадянами правил зберігання, носіння або перевезення вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і бойових припасів), 195-3 (Порушення правил застосування спеціальних засобів самооборони) і 195-6 (Порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів).

Фото: PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *