ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові покажуть бродвейську виставу «Метелики»

|

Прем’єра з Бродвею «Метелики» відбудеться 2 червня о 19.00 год. у Першому українському театрі для дітей та юнацтва, інформує прес-служба Львів якої міськради.

П’єса відомого американського драматурга і сценариста Леонарда Герша «Вільні метелики» написана у 1969 році, тоді ж поставлена на Бродвеї, і досі залишається актуальною. Драма зачіпає питання, які з роками не втрачають своєї актуальності і більш чи менш гостро постають у нашому житті.

Вона була екранізована 1972 з Голді Хоун та Едвардом Альбертом у головних ролях, отримала три номінації на «Оскар», та виборола «Оскар» за «Кращу жіночу роль другого плану», яка дісталась Айлін Хекарт. Тобто вже сорок років, як п’єса здобула всесвітнє визнання.

«Наші душі – Метелики. І коли летять вони до фальшивого світла – опалюють крила і гинуть. Істинне ж Світло – Любов! У ньому душі наші прозрівають, розправляють крила свої і чарівними мотилями у справжньому леті віднаходять одвічну Свободу», – розповідає режисер Роман Валько про виставу.

«Це історія кохання двох чистих юних душ, які силою свого почуття, як подувом вітру, змітають усі перепони, підносяться у любовному леті самі, підносять усе і усіх довкола, підносять глядний зал. Сміх і сльози, анекдот і правда, розпач і щастя переплелися, як і в житті, у цій дивній чарівній історії, яка нагадує нам, що наші душі – прекрасні Метелики, які летять до Сонця Любові», – додав Роман Валько.

Цією постановкою театр продовжує розвивати заявлений торік проект «Вечори дорослої сцени» – проект експериментів та міжтеатральної співпраці. Ця вистава – до певної міри експеримент: з простором, з існуванням акторів, із кількістю глядачів. З іншого боку, – це мистецьке спілкування акторів різних шкіл, різних театрів і поколінь: тут задіяні як актори та студенти театру – Василь та Ярослав Василики, так і цьогорічна випускниця Наталка Мазур із курсу головного режисера Театру опери і балету ім. С. Крушельницької Галини Воловецької, а також актриса театру ім. М. Заньковецької Ольга Бакус. Над простором працював Микола Молчан, костюми – Дарія Зав’ялова, пластика – Нінель Збєря.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *