ОСТАННІ НОВИНИ

Під час Євро-2012 на площі Ринок працюватиме «Майстерня міста»

|

Під час чемпіонату Євро-2012 спільний українсько-німецький проект «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» проводитиме у Львові проект «Майстерня міста». Про це повідомили у Медіа центрі «Львів 2012».

Зі східної сторони площі Ринок навпроти Центру обслуговування мешканців встановлено павільйон, в якому під час єврочемпіонату паралельно відбуватимуться семінари з реставрації металу, каменю та столярки, а також семінар для склодувів.

Оскільки Львівська міська рада спільно з проектом GIZ планує програму реставрації історичних балконів, то практичні семінари відбуватимуться саме на цих елементах будівлі.

В рамках семінару реставрації історичних елементів з металу львівські ковалі разом з керівником семінару Андреасом Альтгаммером продовжуватимуть роботу над балконом з будинку на Ринку 10, а каменярі за підтримки Дірка Брюгемана виготовлятимуть відсутні консолі до балкону на площі Ринок 9.

Проте павільйон буде служити не лише майстернею, але й інформаційним центром для всіх зацікавлених в реставрації та розвитку міста: впродовж чемпіонату ЄВРО – 2012 там відбуватимуться змінні виставки, пов’язані з життям міста, покази фільмів, інформаційні дні, дитячі воркшопи.

«Крім того, що реставрація є необхідним та важливим процесом в житті такого міста як Львів, вона є ще й надзвичайно захоплюючою та цікавою. В нашому павільйоні різними візуальними методами ми хочемо показати та доступно розповісти мешканцям міста та його гостям про таємниці цього процесу. В павільйоні постійно разом працюватимуть німецькі та українські реставратори, з якими можна буде поспілкуватись вдень, а ввечері відбуватимуться різноманітні заходи», – розповіла працівник проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» Лєнка Войтова.

Програми семінарів з реставрації історичних елементів з каменю та металу, а також програму заходів в «Майстерні міста» шукайте на сайті проекту – www.urban-project.lviv.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *